kapat

21.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Doğum günü, ölüm günü ve hesap günü 20 ocak
Onur Özbizerdik, kendi doğum gününde, annesinin de ölüm yıldönümünde ilk kez hâkim karşısına çıktı

ALAADDİN Çakıcı'nın kardeşi Gençağa Çakıcı'nın vurulmasına azmettirdiği gerekçesiyle yargılanan İsmail Onur Özbizerdik hem kendi doğum gününde ve hem de annesi Uğur Kılıç'ın 5. ölüm yıldönümünde İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıktı.

Gençağa Çakıcı'nın katılmadığı duruşmada avukatları da bulunmadı. Onur Özbizerdik duruşmada hakkındaki suçlamayı reddederek, boş yere 45 gündür cezaevinde yattığını söyledi.

20 Ocak'ta doğan ve 20 Ocak 1995'te annesi gözleri önünde öldürülen Onur Özbizerdik 20 Ocak 2000'deki ilk duruşmasında tahliye olamadı.

İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülmeye başlanan davanın ilk duruşmasına "kan gütme amacıyla adam öldürmeye tam teşebbüs suçuna azmettirmek" suçundan, 18 yaşından küçük olduğu için 14 yıldan az olmamak üzere hapis istemiyle yargılanan İsmail Onur Özbizerdik avukatı Muammer Küçük ile birlikte katıldı.

İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Şefik Mutlu; Onur Özbizerdik'e hakkında hazırlanan iddianameyi okuyarak, "Annenizin kanını gütmek için Gençağa Çakıcı'nın öldürülmesine azmettirdiğiniz iddia ediliyor" dedi.

"KAN GÜTMÜYORUM"
Olayda bir ilgisi olmadığını söyleyen ve başına gelenlerden basını sorumlu tutan Onur Özbizerdik, "Yok yere 45 gündür cezaevinde yatıyorum. Benim başıma gelenler basın yüzünden. Ne yapmak istiyorlar? Benim kan güttüğüm kişi Alaaddin Çakıcı'dır. Doğum günümde annem gözlerimin önünde öldürüldü. Alaaddin Çakıcı vahşice bir olay gerçekleştirdi. Onun ailesiyle hiçbir ilgim yok. Bu zamanda ailesine kan gütmek cahillik olur, çağdışı olur. Benim kinim Gençağa Çakıcı'ya değil" diye konuştu.

Onur Özbizerdik, "Dedem her zaman 'Dış kapının dış mandallarıyla bizim işimiz yok' derdi. Çakıcı'nın ailesinin bu olayla ilgili bir suçu yok. Dedem zaten böyle bir işe karar verseydi, bize ihtiyacı yoktu. 16 yaşında bir çocuğu kullanacak kadar basit biri değildi. Basında dedem beni şöyle yetiştirmiş, böyle yetiştirmiş diye haberler çıktı. Ben bunalıyorum, boşu boşuna cezaevinde kalıyorum" diyerek sözlerinin tutanaklara geçirilmesini istedi.

KÜÇÜK BABANIN FERYADI
Duygu sömürüsü yapmak istemediğini söyleyen Onur Özbizerdik, "Çocukluğumu bana yaşatmadılar. 12 yaşında annem öldürüldü. Gençliğimi de mi yaşatmayacaklar. Ne yapmak istiyorlar? Söylesinler ona göre davranayım. Annemin katillerine bir şey sorulmuyor. Ben yapmadığım olaylardan dolayı karşınıza getiriliyorum" şeklinde konuştu.

Adil Cesur'un dayısının şoförü olduğunu söyleyen Özbizerdik, "Adil Cesur'un evi Gençağa Çakıcı'nın Gültepe'deki kahvehanesine yakındır. Gençağa Çakıcı öldürme olayından sonra Adil Cesur'u tehdit ediyordu. Ben bunu başkalarından duydum. Olaydan bir gün önce Adil'le şirkette görüştük. Sadece havadan sudan konuştuk" dedi.

Evinin Akatlar'da olması nedeniyle her gün Akmerkez'in önünden geçtiğini söyleyen Onur Özbizerdik olay günü de evine gitmek için Akmerkez'in önünden geçtiğini söyledi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır