kapat

21.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Göktepe davasında son nokta kondu
Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, Göktepe'yi gözaltında öldüren polis memurlarından 5'inin cezasını onadı...

YARGITAY 1. Ceza Dairesi, gazeteci Metin Göktepe'yi gözaltında öldürdükleri gerekçesiyle "kastı aşan adam öldürme " suçundan 7 yıl 6'şar ay ağır hapis cezasına çarptırılan 6 sanıktan 5'inin cezasını onadı. Yüksek Mahkeme, sanıklardan emniyet amiri Seydi Battal Köse'nin cezasını ise esastan bozdu.Yüksek Mahkeme'nin kararıyla sanıklardan Murat Polat, Şuayip Mutluer, Saffet Hızarcı, Fedai Korkmaz ve Metin Kürşat'ın cezaları onandı. Köse hakkındaki ceza kararı ise öldürme fiiline katılmadığı için Türk Ceza Kanunu'nun 240. Maddesi'nde öngörülen (görevi suiistimal) suçundan yargılanması gerektiği savı ile bozuldu. Söz konusu madde, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasını öngörüyor.

GEREKÇELİ KARAR
Evrensel Gazetesi muhabiri Göktepe'yi, 8 Ocak 1995 tarihinde, gözaltına alındığı Eyüp Spor Salonu'nda döverek öldürdükleri gerekçesiyle yargılanan 11 sanıktan 6'sını, 7 yıl 6'şar ay ağır hapis cezasına çarptıran Afyon Ağır Ceza Mahkemesi'nin hükmünün temyiz incelemesini sonuçlandıran Yargıtay Birinci Ceza Dairesi, gerekçeli kararını açıkladı.

Filiz DEMİRER (SHA)

Aile: Bizim için bitmedi
YARGITAY'IN verdiği karar Metin Göktepe'nin ailesini memnun etmedi. Ailenin avukatı Kamil Tekinsürek, Yargıtay tarafından kastı aşan adam öldürme suçlarından cezaları onanan 5 polis memuru hakkındaki hükmü, AİHM'e götüreceklerini söyledi. Metin Göktepe'nin annesi Fadime Göktepe de oğlunun bir gazeteci olarak görev yaparken, görevi başında öldürüldüğünü ifade ederek, Metin Göktepe'yi öldürme emri veren yetkililerin de yargılanmasını istedi. Fadime Göktepe, emniyet amiri Seydi Battal Köse'nin cezasının bozulmasına da tepki göstererek "Bu iş bizim için bitmedi" diye konuştu.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır