kapat

21.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Güneydoğu'da da seri operasyonlar
GAZİANTEP Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat ve Terörle Mücadele ekiplerinin ortak sürdürdüğü operasyonlarda birçok eve baskın düzenlendi.

1 adet av tüfeği, 1 adet kelebek diye tabir edilen bıçak, çok miktarda ABD Doları ve Alman Markı ele geçirilirken, aralarında Hizbullah örgütü mahalle sorumlulularının da bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.

KURİŞ DE ARANIYOR
Gaziantep Emniyet Müdürü Ali Kalkan, düzenlenen operasyonun bir amacının da geçen yıl örgüt tarafından kaçırılan Konca Kuriş ile kaçırılan diğer işadamlarının cesetlerinin bulunmasına yönelik olduğunu söyledi. Hizbullah'ın Gaziantep'te taban oluşturma hazırlığı içinde olduğu, camilerde eğitim verdiği, imamları tehdit ettiği, bazı esnafı haraca bağladığı, zekat adı altında para topladığı ve "Ekonomik Marketler" adı altında bir zincir kurarak örgüte maddi gelir sağladığı yolunda bilgiler edindiklerini ifade edildi.

Öte yandan Mersin'de dün düzenlenen operasyonlarda da 10 kişi gözaltına alındı. Diyarbakır, Batman, Mardin, Bingöl, Muş ve Adıyaman'daki operasyonlar ise tüm hızıyla sürüyor. Operasyonlarda en az 100 ev basıldı ve 30'un üzerinde örgüt mensubu yakalandı.

Bekir ŞAHİN (SHA)


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır