kapat

21.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Hizbullahçı doktor
Ankara operasyonunda ele geçen militanlardan biri, Hacettepe Üniversite Hastanesi doktoru çıktı..

İSTANBUL'DA 10 kişinin cesedinin bulunduğu Hizbullah'a ait dehşet evinden sonra, dün de Ankara'da yeni bir dehşet evi ortaya çıkarıldı. Hizbullah militanlarının Etimesgut ilçesinde kiraladığı örgüt evine düzenlenen baskın sonrası evin kömürlüğünde yapılan kazıda, el ve ayakları "domuz bağı" yöntemiyle bağlı, çuvalla toprağa gömülmüş 3 erkek cesedi bulundu. Operasyonlarda biri doktor 11 kişi yakalandı. Hizbullahçı doktorun adının Abdurrahman Alpsoy olduğu ve cesetlerin bulunduğu evde 6 çocuklu bir aileyle oturduğu öğrenildi. Terörist doktorun 1998'de mezun olduğu Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nde bir yıldır çalıştığı anlaşıldı. Alpsoy'u tanıyanlar, disiplin suçu bulunmayan doktoru "sessiz ve içine kapanık" biri olarak tanımladı.

3 CESET BULUNDU
Etimesgut'taki dehşet evinde bulunan ve 5-6 ay önce öldürüldükleri tahmin edilen kurbanlardan ikisinin Mersin'de kaybolan Mehmet Ali Uprak ile kardeşi Bayram Uprak olduğu sanılıyor. Beyaz eşya ticaretiyle uğraşan Uprak kardeşlerin HADEP'e yakın olduğu ileri sürülüyor. Üçüncü cesedin de yine Mersin'den 6 ay önce kaçırılan imam Ahmet Aydın olduğu tahmin ediliyor. Gözaltındaki Hizbullahçılar, cesedi bulunan kişilerin Mersin'de kaçırılarak kamyonetle Ankara'ya getirildiğini itiraf etti. Teröristler, 2 kişinin Ankara'ya getirilirken ağız ve burunlarının bantlanması nedeniyle havasızlıktan öldüğünü, üçüncü kişinin telle boğularak öldürüldüğünü anlattı. Aralarında örgütün askeri kanat sorumlusu Mahmut Demir'in de bulunduğu gözaltındaki 11 sanıktan 9'unun isimleri şöyle: Mustafa Gözlüer, Nesrin Arslan, kardeşi Nuray Arslan, Sadullah Arpa, Burhan Özlük, Selman İpek (Ankara sorumlusu), eşi Nuray İpek ve Doktor Alpsoy.

Gazete okumadı yakalandı
ANKARA'DAKİ Hizbullah operasyonunda polis bir militanı da "bilgisizliği" sayesinde yakaladı. Üç cesedin bulunduğu evde yakalanan ve ismi açıklanmayan bir Hizbullah üyesinin radyo, televizyon ve telefon bulunmadığı için 4 gündür İstanbul ve Ankara'da gerçekleştirilen operasyonlardan habersiz olduğu ve bu nedenle kaçamadığı öğrenildi. Baskınla şaşkına dönen militan, Hizbullah'a yönelik İstanbul ve Ankara'daki operasyonları polisten öğrenince örgütle ilgili bilgileri hemen açıkladı ve cesetlerin bulunmasında polise yardımcı oldu. Ankara'da Çarşamba günü ilk operasyondan 5 saat sonra yakalanan örgüt üyesinin de, televizyon seyretmediği ve cep telefonu taşımadığı için operasyonları haber alamadığı ve polisin karakol kurduğu Etimesgut'taki örgüt evine gelince yakalandığı belirtildi.

İKİ MİLİTAN HAMİLE
Bu arada Etimesgut'taki dehşet evinin, gözaltında tutulan Doktor Abdurrahman Alpsoy'un amcası tarafından kiralandığı bildirildi. Terör örgütü Hizbullah tarafından kullanılan Suvari Mahallesi 303. Sokak 28 numaralı gecekondunun geçen yıl Ağustos ayında kiralandığı evde aralarında yaşlıların da bulunduğu 14 kişinin birlikte yaşadığı belirlendi. Evde ele geçerek gözaltına alınan 3 kadın Hizbullah militanından ikisi ise hamile çıktı. Hamile militanlar Emniyet'te fenalaşınca hastaneye kaldırıldı.

Polis tarafından gözaltına alınan kara çarşaflı kadın militanlardan Nesrin Arslan'ın doğum yapmak üzere olduğu, kardeşi Nuray Arslan'ın ise 3 aylık hamile olduğu ve düşük tehlikesi bulunduğu tespit edildi. Hamile kadın teröristler, ön sorgu tamamlandıktan sonra Zekai Tahir Budak Kadın Doğum Hastanesi'ne polis eşliğinde kaldırıldı. Arslan kardeşlerin sorgusuna tedavileri sonrası devam edilmesine karar verildi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır