kapat

21.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kıslalı suikastını kablo çözecek
Hizbullah lider kadrosundan İpek'in evinde, Kışlalı'yı öldüren bombada kullanılanın bakır kablo parçasının benzeri bulundu

TÜRKİYE genelinde başlatılan Hizbullah operasyonu, gazeteci yazar Ahmet Taner Kışlalı cinayetindeki büyük bir sır için de ipucu umudu doğurdu. Operasyonu televizyonda duyup kaçan Hizbullah'ın Ankara Sorumlusu Salman İpek, önceki sabah saat 05.00 sıralarında örgüt militanı Sadullah Arpa ile Etimesgut'taki evine geldi. İpek'i 6 aydır takip eden Ankara İstihbarat Şubesi timleri, eve girenleri görünce dinlemeye geçti. Dairedeki kişilerden birinin İpek olduğu anlaşılınca ev basıldı. İpek ve Arpa kıskıvrak yakalandı. İpek'e ait evdeki aramada bomba yapımında kullanılan bakır kablolar, saat parçaları, ateşleme mekanizması mandal ve bantlar ele geçirildi.

KRİMİNAL İNCELEMEDE
BAKIR kabloların, Ahmet Taner Kışlalı Suikastı'nda kullanılan bombanın düzeneğinde bulunan kablo parçalarıyla aynı yapıya sahip olduğu belirlendi. Kabloların, suikastta kullanılanlarla aynı olup olmadığının kesinleşmesi için Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı inceleme başlattı. Ankara DGM Savcılığı'na yazılan bir yazıyla da, karşılaştırma için Adli Emanet'te tutulan ve Kışlalı suikastıyla ilgili tek delil olan kablo parçası istendi. Bu arada, evde patlayıcı madde bulunmadı. Gözaltına alınan Salman İpek ile Sadullah Arpa sorgulanmaya başlandı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır