kapat

21.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"Yeşil" diye çaycıyı çıkardı
Kadir Çelik, 1997 yılında Mahmut Yıldırım "niyetine" bir çaycıyı ekrana getirdi. Program haftalarca tartışma konusu oldu..

GEÇEN Pazar günü Kanal 6'da yayınlanan Objektif programıyla tartışma yaratan ve gazetecilik ilkelerine aykırı davrandığı gerekçesiyle Basın Konseyi ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından eleştirilen Kadir Çelik, üç yıl önce de bir "İlk!"e imza atmıştı.

Çelik, özellikle Güneydoğu Anadolu'daki birçok faili meçhul cinayet ve olayın sorumlusu "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım diye bir çaycıyı programına çıkarmış ve günlerce alay konusu olmuştu.

Türk televizyonculuk tarihine geçen bu program, 1997 yılının Ocak ayında yayınlanan Objektif'ti. O geceki programın konusu, Güneydoğu'da birçok faili meçhul olaya adı karışmış olan "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'dı. Objektif programının yönetmeni Kadir Çelik, programının yayın öncesi anonslarıyla Mahmut Yıldırım'ı bulduğunu ve programına konuk ettiğini duyurdu.

Ve Çelik, yayınlanan ilk programda sahte "Yeşil" ile telefonda saatlerce Güneydoğu'da işlenen cinayetler ve PKK üzerine konuştu. Bu programının büyük reyting alması üzerine daha sonra "Yeşil"i bizzat yüzünü buzlu görüntüyle örterek bir kez daha programına çıkardı.

Bir hafta sonra kendisini "Yeşil" olarak tanıtan kişi görüntüsüyle Çelik'in konuğu oldu. Ve iş anlaşıldı; "Yeşil" denilen kişi, Kocaeli'nde çaycılık yapan Sabri Özgenç'ti. Üstelik hemşehrilerinin sürekli alay ettiği renkli bir kişilikti. Çelik, yarı akıllı bir çaycının oyununa gelmiş, ancak kamuoyunu yanıltmasına rağmen, özür bile dilememişti.

Alper URUŞ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır