kapat

21.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Sabancı İzmit'te 2 tesis açıyor
SabancI Holding, İzmit'teki yatırımlarını hiper market ve polyester ipliği fabrikası ile sürdürüyor. Sabancı Holding'den yapılan açıklamaya göre, Carrefour ile ortaklığın 3. büyük hipermarket ve çarşı kompleksi İzmit Carrefoursa, 23 Ocak'ta açılacak. Holding'in Koch (ABD)-Saba'nın (Meksika) eşit ortaklığı ile kurduğu polyester ipliği üretecek Sakosa fabrikasının da, aynı gün açılışı yapılacak.

Temerrüt faizi enflasyona endeksli
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Atıl Akkan, Maliye Bakanı Sümer Oral'ın, gecikme zammı faiz oranlarını, Ocak ayı enflasyon oranına çekeceklerini söylediğini bildirdi. Akkan, işadamları ve sanayicilerin aylık yüzde 12 olan gecikme faiz oranlarının aşağılara çekilmesi için hükümete teklif götürdüklerine işaret ederek, "Maliye Bakanı Sümer Oral, beni aradı. Gecikme faiz oranlarını Ocak ayı enflasyon oranına çekeceklerini söyledi" dedi.

Doğuş Otomotiv ilanlarla uyardı
DOĞUŞ Otomotiv, Volkswagen alıcılarını, yetkileri olmadığı halde Volkswagen ismini kullanarak satış kampanyalarını düzenleyen kişiler konusunda gazete ilanlarıyla uyardı. Volkswagen'in Türkiye temsilcisi Doğuş Otomotiv'in, yetkili satıcıları dışında hiçbir kişi ve kuruluşla satış ve satış sonrası anlaşması bulunmadığı kaydedilen ilanlarda, yetkili satıcıların da direkt müşteriye satış dışında hiçbir anlaşması olmadığı vurgulandı. Bu nedenle, Volkswagen alıcılarının, yetkili satıcılar dışında otomobil ya da ticari araç işlemi yapmamaları istendi.

Otomobil servisinde internet ikramı
INTERNET, artık çay, kahve gibi "ikram" edilmeye başlandı. Bursa'nın en büyük otomobil servis merkezlerinden olan Bursa Oto A.Ş, aracını servise getiren müşteriler için bir tür ücretsiz "Internet Cafe" olan "servis.net.cafe"yi hizmete açtı. Otomobilleri serviste olan müşteriler, otomobillerinin bakımı yapılıp teslim edilene kadar, bekleme salonundaki "servis.net.cafe"de internet siteleri arasında "sörf" yapabilecek. Bursa Oto Servis Müdürü Numan Aydemir, iki terminalle başlayacak "internet ikramının" ihtiyaca göre artırılacağını bildirdi.

2000 Türk işadamı İstanbul'da buluşuyor
Dünya Türk İşadamları 3. Kurultayı 10-11 Nisan 2000 tarihleri arasında İstanbul'da yapılacak. Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek kurultayda yurtiçi ve yurtdışından 2000 Türk işadamı bir araya gelecek. Devlet kurum-kuruluşlarının üst düzey yetkililerinin katılacağı kurultay boyunca bilgilendirme toplantısı, sektörel toplantılar ve gezi düzenlenecek.

İnternet Fuarı'na internetten ulaşın
Rönesans Fuarcılık ve Yayıncılık tarafından düzenlenen Compex Multimedia İnternet Fuarları'nın beşincisi, 2-6 Şubat tarihlerinde yapılacak. http://www.compex.com.tr adresinden temin edilen ücretsiz davetiyeler sayesinde fuar girişinde form doldurmaya gerek kalmayacak. Ziyaretçilerin, aynı davetiyeyle seminerleri de ücretsiz izleyebilecekler.

British Airways Koçbank işbirliği
BrItIsh Airways ile Koçbank arasında bir işbirliği başlıyor. İki kuruluş arasında imzalanan anlaşmaya göre, Koçbank kredi kartı sahipleri alışverişleri karşılığında topladıkları puanlar sayesinde British Airways ile İngiltere ve ABD'ye ücretsiz seyahat edebilecekler. Koçbank kredi kartı ile en az 500 puan toplayan tüketici, Londra'ya 1 kişilik gidiş-dönüş bileti bile kazanabilecek.

Vakıfbank kart faizini indirdi
Türkİye Vakıflar Bankası ekonomideki gelişmeler çerçevesinde kredi kartlarında uygulanan faiz oranlarını düşürdü. Vakıfbank, GAP kredi katlarına yüzde 5.50; SSK, BAĞ-KUR ve T.C. Emekli Sandığı emeklisi ve kredi kart müşterilerine yüzde 6.25, maaşını Vakıfbank'tan alan çalışanlara yüzde 6.45, diğer kredi kartı hamillerine ise yüzde 6.50 faiz uygulayacak.

Sel, İktisat Bankası'nın Yönetim Kurulu Başkanı
Cüneyt Sel, dün İktisat Bankası yönetim kurulu başkanlığına seçildi. Sel, İktisat Bankası'ndaki yönetim kurulu başkanlığından önce sırasıyla Hazine Müşteşarlığında Uzman, daire başkanlığı, genel müdür yardımcılığı, genel müdürlük ve Hazine müsteşar yardımcılığı görevlerinde bulundu. Dünya Bankası'nda İcra Direktör yardımcılığı da yapmış olan Sel son olarak İktisat Bankası yönetim kurulu başkan vekili ve Avrupa ve Amerika Holding ve grup şirketlerinin yönetim kurullarında görev yapmakta idi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır