kapat

21.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Fırsatlar dünyası olacaksınız
Solomon Smith Barney, Türk bankacılık sisteminin reform ve istikrar programı uygulaması durumunda bir fırsatlar dünyası olacağı yorumunda bulundu

DanIŞmanlIk kuruluşu Solomon Smith Barney, Türk bankacılık sistemini değerlendirdi. Reformlar ve istikrar programının uygulanması durumunda Türk bankacılık sektörünün fırsatlar dünyasına gireceğini belirten yetkililer, faiz oranlarındaki düşüş ve bankacılıkla ilgili düzenlemelerin, bankacılık sistemini yeniden yapılanmaya zorladığını belirttiler.

Bankaların, faizlerin düşüş dönemindeki geçiş sürecinden olumsuz etkilendiğinin belirtildiği değerlendirmede, faizlerdeki bu düşüşün devam edeceğini ve bunun uzun vadede bankaları daha sağlıklı hale getireceği kaydedildi. Ayrıca bankalar arasında bişleşmelerin artacağı ve faaliyette bulunan bankaların sayılarının azalacağına da değinildi.

Faizlerdeki düşüşle birlikte, hükümetin iç borçlanma gereğinin azalmasının, kredi maliyetlerini düşüreceği ve bu çerçevede tüketici kredileri ile küçük ve orta ölçekli işletmelerin kredi taleplerinin azalacağı ifade edildi.Kredi piyasasının, bu yılın ikinci yarısından itibaren hızlanacağının vurgulandığı değerlendirmede, bankaların hazine bonosuna dayalı kazançlarının yılın üçüncü çeyreğine kadar devam edeceği belirtildi.

Salomon Smith Barney, tüketici kredisi oranlarının, üç yıllık dönem içinde, Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'nın yüzde 4.5'ine ulaşacağını bildirdi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır