kapat

21.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Vekiller borsadan zengin oldu
MHP'li milletvekilleri borsakolik oldu. MHP'li Gül 'Vekiller oynamaya başlayınca borsa da yükseldi' diye yorum yaparken, Meclis'te tüyolar İstinye'den beter

Milletvekillerinin son gözdesi borsa. Borsaya en fazla ilgi gösteren ise MHP'li vekiller. "Aman Sayın Bahçeli duymasın, yasak getirir" diyerek gizli gizli borsada oynayan milletvekilleri, partinin grup toplantılarında hatta Meclis'in Genel Kurul toplantılarında bile cep telefonlarından borsayı takip ediyorlar.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "Ya siyaset, ya ihale. İşlerinizi tasfiye edin" diyerek devlet ihalelerine girmeyi ve iş takibini yasaklaması üzerine, işadamlığından gelen MHP'li vekiller teselliyi borsa oynamakta buluyor. Birbirlerine tüyolar veren milletvekilleri, iyi para kazandıklarını, birikimlerinin bir anda arttığını söylüyorlar.

30 milyarlık borcunu borsa sayesinde sıfırladığını hatırlatan MHP'li bir vekil ise, "Arkadaşlarımla telefonla birbirimizden tüyo alıyor, tüyo veriyoruz. Eşim, tüyoyu alıp, gizlice parasını benim söylediğim kağıtlara yatırmış, o parasını üçe katladı" diyor.

Gül'ün itirafı
MHP İstanbul Milletvekili Mehmet Gül, arkadaşları arasında borsada "oynamanın" yaygınlaştığına dikkat çekerek, "Ben de oynamaya başlayacağım. Arkadaşlarım öyle bir anlattılar ki, beni de imrendirdiler. Genel Başkanımızın borsa onyamaya da yasak getireceğini sanmıyorum" dedi.

Borsa fikrinin MHP tarafından 1970'lerde ortaya atıldığını kaydeden Gül, şöyle konuştu:

"Halka açılmanın gerekli olduğunu düşünüyor, bunu da borsanın yapacağına inanıyorduk. Mülkiyetin yaygınlaştırılmasını, sermayenin devlet elinden çıkarılmasını savunuyorduk. Bizde, borsaya sempati vardır. MHP'li vekiller oynamaya başlayınca borsa da yükseldi. Genel başkanımızın borsaya yasak getireceğini sanmıyorum. Kendisi şaibe olabilecek konularda hassas, borsanın hiçbir şaibesi yok. Özelleştirme İdaresi bizde olsa, (tüyo alıyorsunuz) diye belki yasak konulabilirdi."

Gül, Bahçeli'nin "çapkınlık yasağı getirip getirmediği" konusunda ise, "Çapkınlığa hem ihtiyaç duymuyoruz, hem de başkalarından değil, kendimizden korkuyoruz herhalde" dedi.

Borsanın piri ANAP'lılar
Özellikle MHP'li milletvekillerinin saran borsa hastalığının ANAP'lı vekillerden geçtiği söylendi. Milletvekilleri, borsa merakını şöyle açıkladılar:

"Korkumuzdan çapkınlık yapamıyoruz. Genel Başkanımız ticaretle uğraşanlara devredin talimatı verdi. İhaleye giremiyoruz, atama-tayin yaptıramıyoruz. En rahatı borsa. Kimse karışmıyor, para da kazanıyoruz. İnşallah Devlet Bey, buna da yasak getirmez. Kimse kıyak emekliliğin peşine falan düşmesin, borsa oynasınlar, kazansınlar. Tabii bu işin piri ANAP'lılar, biz onlardan öğreniyoruz."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır