kapat

21.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sanko, Daewoo ile ilk 10'a girecek
Boronkay'ın yeni ortağı Konukoğlu, Daewoo'yu pazarın en büyükleri arasına katmayı hedefliyor

Merkezi Gaziantep'te bulunan Sanko Holding'in sahibi Abdulkadir Konukoğlu, Daewoo otomobillerinin Türkiye temsilciliği için yaptığı ve 6 ay süren pazarlığı bitirerek, Sanko Otomotiv adındaki yeni şirkete start verdi.

Yeni şirkette Daewoo otomobillerinin distribütörlüğünü yürüten Boronkay ile ortaklığa giden Abdülkadir Konukoğlu, Daewoo'nun pazarda ilk on şirket arasına girmesini hedefliyor.

32 şirketi, 1 milyar doları aşan cirosu ve yaklaşık 10 bin kişiye sağladığı istihdam ile Türkiye'nin sayılı grupları arasında yer alan Sanko Holding, otomotiv alanındaki yatırımlarına hız veriyor.

OĞLU YÖNETİMDE
Geçen yıl Daewoo'nun iş makineleri, forklift ve ağır hizmet tipi kamyonda Türkiye temsilciliğini alan Sanko Grubu, ikinci önemli adımı da Daewoo otomobilleri konusunda atmış oldu.

1999 başında temsilcilerinin zor duruma düşmesi nedeniyle ithalatı sekteye uğrayan Daewoo otomobillerinin distribütörlüğü, Rover'ın distribütörlüğünü bırakmak zorunda kalan Boronkay'a geçmişti.

Sanko'nun otomotiv sektöründe büyüme kararından sonra Boronkay'da Zoltan Boronkay'ın ortağı Engin Muratoğlu'nun Abdülkadir Konukoğlu'na Daewoo otomobillerinin satışını birlikte yapma teklifi gelmiş ve pazarlık da başlamıştı.

İki grup adına yapılan açıklamada, Daewoo sahipleri için yeni dönemde, ilk önce satış sonrası hizmetler ve bol yedek parça için önemli yatırımların yapılacağı duyurularak, bugün 700 civarındaki Daewoo sahibinin yüzünün güleceği vurgulandı.

Sanko Otomotiv'in hedefinin ise istikrarlı bir gelişim ile 3 yıl içinde Türkiye'nin ilk 10 markası arasında yer almak olduğu belirtildi. Sanko Otomotiv, Güney Koreli'ni Daewoo'nun Polonya, Romanya, Çek Cumhuriyeti ve Ukrayna'da otomobil ve ticari araç üreten fabrikalarıyla da işbirliği içinde çalışacak. Abdülkadir Konukoğlu'nun 32 yaşındaki oğlu Sami Konukoğlu ise grubun otomotiv faaliyetlerinin başına getirildi.

Grup taşınıyor
Yeni yatırımlara ayıracak herzaman nakite sahip olmasıyla dikkat çeken Sanko Grubu, İstanbul'da dağınık halde bulunan şirketlerini ise tek bir merkezde topluyor. Bu amaçla, EGS Bank'ın da sahibi olan EGS Holding'e ait Dünya Ticaret Merkezi'nde kurulan ve 18 katlı üç bloktan oluşan Business Park'tan bir blok satın alındı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır