kapat

21.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kanada'dan sigara karşıtı dev kampanya
Kanada, sigaraya karşı en "katı" kampanyayı hazırlıyor. Kanadalı tiryakiler, sigara içerken, sigaranın mahvettiği organlarının fotoğraflarıyla karşılaşacak

KANADA hükümeti, dünyanın en katı sigara karşıtı kampanyasını yürütecek. Kampanya boyunca sigara paketlerinin üzerinde, sigara içen kişilerin organlarının fotoğrafları ve grafikleri yer alacak. Bu fotoğraf ve grafiklerin başında, kanserli akciğerler, oldukça yıpranmış beyin, kalp ve neden oldukları hastalıklar geliyor. Başlattıkları kampanya hakkında bir açıklama yapan Kanada Sağlık Bakanı Alan Rock, "Sigara içmenin neden olduğu sağlık sorunlarına karşı ciddi girişimlerde bulunmanın zamanı geldi" dedi.

ÖLÜM SEBEBİ PİYASADA
İngiltere ve Fransa'daki sigara paketlerinin ön ve arka yüzlerinde de, paketlerin yüzde 50'sini kaplayacak büyüklükte kampanya uyarıları yer alacak. Paketlerde, sigaranın piyasada bulunan ve erken ölümü getiren tek ürün olduğu vurgulanarak sağlık için sigaradan uzak durulması mesajı veriliyor. Kanada hükümetinin bu girişimi, ülkedeki sağlık örgütleri tarafından alkışlanırken sigara üreticileri olaya tepki gösterdi. Kampanyanın dizaynlarını hazırlayan Garfield Mahood, "Kanada'da yılda 2 milyar paket sigara satılıyor. Bunlar günde en az 30 kez ceplerden çıkıp masaların üstüne, insanların gözü önüne çıkıyor. Kampanyamız, çok büyük bir kitleye ulaşacak" dedi.

DIŞ HABERLER MERKEZİ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır