kapat

16.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Tantan ANAP ilçe örgütünü çökertti
ANAP İzmir Konak İlçe Başkanı Nurullah Sağır'ın oluşturduğu haraç çetesi, dağıtıldı

ÇETECİLERE savaş açan İçişleri Bakanı Saadettin Tantan, haraç ve şantaj işlerine karıştığı saptanan ANAP İzmir Konal ilçe Başkanı Nurullah Sağır ile 14 suç ortağını gözaltına aldı.

Geçtiğimiz yıl Konak İlçe Başkanlığı'na atanan Nurullah Sağır'la ilgili düğmeye ismi gizli tutulan bir işadamının İzmir DGM Başsavcılığı ve İçişleri Bakanlığı'na gönderdiği mektupla basıldı. İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'ın talimatı üzerine operasyona başlandı. Organize Suçlar ve Silah Kaçakçılık Şube Müdürlüğü'nün bütün kadrosu yenilendi. Daha sonra hakim izniyle Sağır ve adamlarının telefonlarını dinlemeye alındı.

Sağır'ın Eşrefpaşa'da kumar oynattığı ileri sürülen "Sende gel" isimli kahvesini de izlemeye alan polis, çarşamba gecesi harekete geçti. Kahvehaneyi basan polis, Nurullah Sağır ile aralarında korumalığını yapan polislikten atılma Ahmet Özer'in de bulunduğu 9 adamını gözaltına aldı. Yapılan aramada 2 adet ruhsatsız silah ele geçiren ekipler, çeşitli kişilere ait senet, çek ve belgeler ile Sağır'a son model 35 NS 035 plakalı Alfe Romeo ve Mercedes otomobile el koydu.

POLİS İŞBİRLİKÇİ
Yapılan araştırmalar sonucunda çeteyle bağlantısı olduğu tespit edilen Kıbrıs'ta kumarhane işleten Aslan Tigreli ve İzmir Emniyeti'nde görevli 2 polisin de aralarında bulunduğu 4 kişi daha gözaltına alındı. Polis, Sağır ve adamlarının 1995 yılından bu yana İzmir'i haraca bağladığı, ihalelere fesat karıştırdığı ve adam kaçırıp fidye aldığını belirledi.

Yıllardır polisle içli dışlı olan Nurullah Sağır'ın bu yakın ilişkileri sayesinde uzun süredir işlerini rahat şekilde yürüttüğü, bir çok polis ve müdürünün tayininde rol oynadığı iddia edildi. Bu arada kendisiyle ilgili soruşturma yapıldığını öğrenen Nurullah Sağır'ın, bir süre önce ANAP'lı eski bir bakan ile Ankara'da İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'ı ziyaret ederek, Emniyet Müdürü Hasan Yücesan'ı şikayet ettiği, tayin talep ettiği, fakat Tantan'dan, "Polisi, siyasilerin kuklası yapmayacağım. Sizin sözünüzle hiçbir polis müdürünün yerini değiştirmem" cevabını aldığı öğrenildi. Sağır'ın gözaltına alındığını
öğrenen birçok mağdurun da Organize Şuçlar ve Silah Kaçakçılık Şube Müdürlüğü'ne başvurarak şikayetçi olduğu, çeteyle ilgili ismi belirlenen 4 kişinin daha arandığını söyleyen şube yetkilileri, pazartesiye kadar verilen gözaltı süresinin gerekirse uzatılabileceğini belirtti.
Fikret KARAGÖZ-Arif YAKICI

Aydıngate skandalı giderek büyüyor
ANAP Aydın Merkez İlçe eski Başkanı Zafer Esi'nin 15 yaşındaki kızla para karşılığı cinsel ilişki kurmaktan tutuklanmasının ardından başlayan skandalın boyutları her geçen gün büyüyor. Esi'nin birlikte olduğu iddia edilen genç kızın verdiği 25 kişilik listede ismi yer alan 6 kişi hakkında daha gıyabi tutuklama kararı çıkarıldı. Listedeki diğer isimler hakkında da her an tutuklama kararı çıkartılması bekleniyor. Aydın'da Ramazan Bayramı öncesi ortaya çıkarılan seks ve şantaj çetesinin lideri Gönül C.'nin, 15 yaşındaki kızı A.C.'yi para karşılığı erkeklere sattıktan sonra şantaj yaptığı anlaşılmış, Gönül C. ile sevgilisi Ahmet Öz, çete elemanları Ertan Kaçar ve Özlem Tuygun tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Onların ifadeleri doğrultusunda da ANAP Aydın Merkez İlçe Teşkilatı eski Başkanı Zafer Esi (47) tutuklanmıştı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır