kapat

16.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Benim de şehidim var ama karar doğru
Kardeşini teröre şehit veren Şevket Yahnici şehit yakınlarına 'itidal' tavsiye etti. Yahnici, "Apo yabancı bir yerde değil, bizim elimizde" dedi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Bülent Yahnici, Hükümet ortaklarının Abdullah Öcalan hakkındaki idam dosyasının Meclis'e gönderilmesi için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin vereceği kararın beklenmesinden sonra ortaya çıkan tepkiler üzerine, "Şehit yakınlarına itidal tavsiye ediyorum" dedi.

PKK terörüne kendisinin de kardeşini şehit verdiğini, bu nedenle şehit yakınlarının duygularını çok yakından bildiğini belirten Yahnici, "Keşke dosya Meclis'e gönderilse ve orada oylansaydı" diye konuştu.

YALNIZ KALDIK
Abdullah Öcalan'ın idamı konusunda kendilerinin yalnız bırakılmasından yakınan Yahnici, teröristlerle bizzat mücadele edenlerin bile bu konuda görüş belirtmediklerini, bu nedenle idamın yapılmasını isteyenlerin MHP'lilerin yakalarına yapıştığını söyledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yahnici, sözlerini, "Abdullah Öcalan yabancı bir yerde değil, bizim elimizde bulunuyor. Yani şu aşamada kaygıya, endişeye kapılacak bir durum yok" diyerek tamamladı.

1979'DA ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ
Şevket Bülent Yahnici'nin "teröre şehit verdim" dediği kardeşi Ercüment Yahnici, 27 Aralık 1979'da Kurtuluş semtindeki evinden çıktığı sırada, kendisiyle birlikte olan anne ve babasının gözleri önünde 6-7 kişilik bir grubun silahlı saldırısına uğramış ve açılan ateşten kurtulamayarak ölmüştü. 12 Eylül öncesinin yoğun terör ortamında hayatını kaybeden Ercüment Yahnici, Bağ-Kur Genel Müdürlüğü'nde Evrak Müdürü olarak çalışıyordu.

Ercüment Yahnici'nin öldürülmesi, dönemin ünlü MHP'lilerinden Muharrem Şemsek ve dönemin Ticaret Bakanlığı Müşaviri Bülent Öztürkmen'e yönelik saldırı olayları, peşpeşe yaşanmıştı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır