kapat

16.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ecevit istifa jesti mi yapacak
Ankara kulislerine göre Başbakan, "Siyasi centilmenlik" gereği yeni Cumhurbaşkanı'na istifasını verebilir

MayIs ayı içinde sonuçlanması beklenen Cumhurbaşkanlığı seçimi, şimdiden ülke gündemine oturdu. Siyasi kulislerde de, yeni Cumhurbaşkanı'nın koltuğuna oturmasıyla, Bakanlar Kurulu'nun da yenileneceği konuşuluyor.

Yeni Cumhurbaşkanı seçildikten sonra Başbakan ve Bakanlar Kurulu'nun istifasını öngören Anayasal ya da yasal bir kural yok. Bugüne kadar böyle bir teamül de oluşmadı. Ancak kulislerde, Başbakan Bülent Ecevit'in "Siyasi centilmenlik" gösterisi olarak bir jest yapacağı ve kabinenin istifasını yeni Cumhurbaşkanı'na sunacağı görüşü giderek ağırlık kazanıyor.

KADIN BAKAN
Yine Ankara kulislerinde günlerdir konuşulan Bakanlar Kurulu içindeki değişiklik de, yeni Cumhurbaşkanı'na yönelik bu jest sırasında gerçekleşecek.

DSP kanadında özellikle Adalet, Milli Eğitim ve Çevre Bakanları ile bazı Devlet Bakanları arasında görev değişikliği ve kaydırmalar yapılacak. Bu çerçevede en fazla hanım milletvekiline sahip olan DSP, kırmızı Bakan plakalarından birini de bir hanım milletvekiline verecek. Koalisyonun diğer iki ortağı MHP ve ANAP'ın da aynı fırsatı değerlendirerek bazı bakanlar arasında değişiklik yapabileceği, yine kulislerde yüksek sesle dile getiriliyor.

Taki DOĞAN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır