kapat

16.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İğrenç konuşmalar!
Mahkeme kararıyla dinlenen Adnan Hoca ile müritleri arasındaki konuşmalar insana "Bunların ar damarı çatlamış" dedirtiyor...

ADNAN Hoca'nın tarikatı tam bir kurt kapanı gibi. Örgütün, ağına düşürdüğü kişiyi nasıl sömürdüğü DGM'nin hazırladığı iddianamede de ayrıntılarıyla anlatılıyor. Adnan Hoca, zengin ailelerin arasından seçtiği müridlerin hem emeğini, hem parasını hem de bedenini sömürüyor. Ama Hoca, hep daha fazla güç peşinde koşmuş. Tüm siyasilerin, işadamlarının, rektörlerin, başhekimlerin ve gazetecilerin telefon dökümlerini sürekli incelemeye tabi tutup şantaj malzemesi araması bunun bir göstergesi.

Hoca müritleri sayesinde şaşaalı yaşam sürüyordu. İşte Adnan Tınarlıoğlu, Yeşildirek'teki dükkanlarını tarikata hibe etmiş. Alpay Sayın ve kızkardeşi birer ev satıp parasını örgüte bağışlamış. Gülgün Göktan, babasının aldığı ev ve arabayı satıp, parayı tarikata vermiş. Banu Akıncıoğlu'nun ablasının hesabındaki 15 bin dolar örgüt tarafından zorla çektirilmiş.

Özlem Şener'den de, arabasını ve evini satmak için zorla vekaletname alınmış. 12 bacının kaldığı evde ise 41 adet banka kasasının anahtarı bulunmuş, içlerinden çek ve değerli ziynet eşyaları çıkmış.

Adnan Hoca'nın paralarını bu şekilde çektiği müridleri cinsel anlamda nasıl kullandığını görmek için ise sadece bazı telefon konuşmalarına gözatmak yeterli:

Fırat Develioğlu ile Burak Abacı arasındaki konuşma:

-Sen Şule'yi ... mi?

-Tabi tabi...

-Hocam, Yasemin'i ... muyuz?

-İyi olur hocam, o da turnikeye girsin yavaş yavaş. Di mi hocam. ...ten sonra yalıya götürürsün.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır