kapat

16.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bozacının şahidi şıracı
Fadime Şahin ile Müslüm Gündüz'ün basıldıkları evin sahibi ve Malatya Suikasti'nin sanığı Akit yazarı Hüseyin Üzmez, Adnan Hoca'yı savundu

GENÇ kızlarla yaptığı seks alemleriyle günlerdir manşetlerden düşmeyen Adnan Hoca'ya gönülden destek veren bir kişi çıktı: Akit Gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez. Yazar, dünkü yazısında, "Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz" diyerek Adnan Hoca'nın yaptıklarını sonuna kadar desteklediğini söylüyor ve "Adnan Hoca olmasaydı, onun bilinçlendirdiği binlerce genç, bugün emsalleri gibi diskolarda tepiniyor olacaklardı. Hoca sağlam iman sahibi olmasaydı, bu sistemde bu kadar zulme uğrar mıydı?" diye soruyor. Hüseyin Üzmez, Adnan Hoca'nın masum olduğunu savunduğu yazısında, yargılanmasını da eleştiriyor.

"YAPTIĞI AZ HİZMET Mİ?"
"Ne diyeceğim. Helal olsun diyorum. Çalmamış, çırpmamış, kimseyi kandırıp dolandırmamış. Sevenler, kendisine bir köşk almışlar. Benim elimden gelse, Allah yolunda hizmet edenlerin herbirine birer saray yaptırırım. Adnan Hoca gençliğinde de camilerden çıkmazmış. Etrafında her zaman sosyete çocukları olurmuş. Çok şükür sonunda hepsinin kurtuluşuna vesile olmuş. Bu az hizmet mi? Siz bakmayın, bir takım ağzı kalabalık sosyete karılarının şikayetlerine... Çocuklarının Allah ve Resulu Yolu'na giderek, edebi mutluluğa koşmalarını hazmedemiyorlar. Allah, Adnan Oktar kardeşimizi, itirafçı zalimlerin ellerinden kurtarsın."

KİM BU ŞIRACI?
AKİT'TEKİ sütununda Adnan Hoca'nın savunuculuğunu yapan, "Adnan Hoca hakkında hüsnüzanla doluyum" diyerek Hoca'ya olan hayranlığını dile getiren Hüseyin Üzmez aslında kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim. İki yıl önce gazete manşetlerini süsleyen Fadime Şahin ile Müslüm Gündüz olayını bilenler, Üzmez'in ismini hemen hatırlayacak. Üzmez, Müslüm Gündüz'ün Fadime Şahin'i zorla birlikte olmaya zorladığı Fatih'teki evin sahibi. Evinin anahtarını Müslüm Gündüz'e bizzat kendisi teslim etmişti. Üzmez, "dünyadaki bütün dönmeleri, münafıkları ve kafirleri öldürmeye hazırım" diyerek 1952 yılında "Dini akitleri zedeliyor" iddiasıyla Vatan Gazetesi'nin sahibi ve başyazarı Ahmet Emin Yalman'a kurşun yağdırmış bir isim. Adnan Menderes'in Demokrat Partisi'nin Malatya kongresini izleyen gazeteci Yalman'a ateş edişini ise yazdığı Malatya Suikastı isimli kitabında şu cümlelerle aktarır:

"İmanın şartı altı değil mi? Her biri için bir defa tetiğe basmış oluyordum. Bu Allah için, bu kitaplar, bu resuller, bu melekler, bu Ahiret Günü, bu da kader için diye. Beşi isabet etti. Öldürmeyen Allah öldürmez. Demek ki eceli gelmemişti."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır