kapat

14.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Şehit yakınları alevle protesto etti
HÜKÜMETİN, Abdullah Öcalan'ın idam dosyasını Başbakanlık'ta bekletilmesi yolundaki kararını protesto eden şehit aileleri dün saat 13.30'da İstanbul Edirnekapı Şehitliği'ne geldi. Yaklaşık 25 kişilik gruptan Sevim Oskay, Eyüp Alus, Oğuz Ülfez ve Mehmet Öztürk adlı 4 genç üzerlerine benzin dökerek kendilerini yakmak istedi. Çevredekilerin müdahalesi ile kurtarılan 4 kişi hastaneye kaldırıldı. 3 genç, ilk müdahaleden sonra taburcu edilirken Sevim Oskay tedavi altına alındı.

Erhan DOĞAN-Recai KÖMÜR

Sloganlı cenaze törenine soruşturma
ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı, Tunceli'de şehit olan Binbaşı Bülent Yavuz'un cenaze töreninde slogan atılması olayıyla ilgili inceleme başlattı. Ankara Emniyet Müdürlüğü, başta Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel olmak üzere devlet erkanının da katıldığı Kocatepe Camii'ndeki cenaze töreni sırasında, atılan sloganlar ile bu olaya karışanların görüntülerinin yer aldığı kasetleri tutanakla Basın Savcılığı'na gönderdi. Basın Savcısı Metin Sezgin'in kasetler üzerinde inceleme başlattığı bildirildi.

Tunceli'de geniş çaplı operasyon
TUNCELİ'DE bir binbaşı ve bir yüzbaşının da şehit olduğu hain saldırının ardından, bölgede Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Necdet Timur'un bizzat yönettiği geniş çaplı bir operasyon başlatıldı. Kurmay Binbaşı Bülent Yavuz, Yüzbaşı Ercan Solak, Uzman Çavuş Asım Gökmen, Uzman Onbaşı Mustafa Güney, Abdullah Köse ve Gökçen Özkaya'nın şehit olduğu, beş askerimizin ise yaralandığı çatışmadan sonra bölgeye giden Orgeneral Timur, teröristleri etkisiz hale getirecek planı uyguladı ve sayıları 160'a yaklaşan terörist grubu kuşatmaya alındı.

Taki DOĞAN

"Mafya Ana"nın 1 adamı yakalandı
ESENYURT'TA kaçırdıkları iki işadamı ile suç ortakları Kemal Bartık'ı öldüren ve kamuoyunda "Mafya Ana" olarak tanınan Derya Sudun'un firardaki adamı Sebahattin Çelik, Gaziosmanpaşa Küçükköy'de gizlendiği evde yakalandı. Tanınmamak için saçlarını sarıya boyatan Çelik ifadesinde "Derya Sudun, Kemal'in yetersiz istihbarat topladığı için öldürülmesini istedi. Ben de öldürdüm" dedi. Sebahattin Çelik, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Salih ALUŞ- Mustafa ŞEKEROĞLU


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır