kapat

14.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bir tarih satılıyor
Korutürk ailesinin Osmanlı sanat eserleri ve tablolarından oluşan paha biçilmez koleksiyonu, ailesince satışa çıkarılıyor

TÜRKİYE'NİN en önemli ve ilk koleksiyoneri Selâhattin Cimcoz'un Osmanlı sanat eserleri ve tablolarından oluşan özel koleksiyonu, 23 Ocak'ta müzayedesi yapılmak üzere Portakal Sanat ve Kültür Evi'nde sergilenmeye başlandı.

Kendi nesli arasında edebiyat, şiir ve sanata düşkünlüğüyle tanınan Selâhattin Cimcoz, Türkiye Cumhuriyeti'nin 6'ncı Cumhurbaşkanı rahmetli Fahri Korutürk'ün eşi Emel Korutürk'ün babası. 1947 yılında Cimcoz'un vefatıyla, sahip olduğu paha biçilmez koleksiyon kızı Emel Korutürk ve çocuklarına kaldı.

AİLE ÇOK ÜZGÜN
Emel Korutürk'ün Fahri Korutürk ile yaptığı evlilikten Osman, Selah ve Zeynep adında üç çocuğu oldu. Uzun yıllar özenle saklanan muhteşem koleksiyon, Selahattin Cimcoz'un çocukları ve torunları arasında çıkan miras problemleri nedeniyle satışa çıkartılmaya karar verildi. Ancak eşi bulunmaz eserlerin satılacak olmasının, sanata düşkünlüğüyle tanınan ve Çankaya Köşkü'nü ilk kez sanatçılara açan Korutürk Aile'sini derinden üzdüğü belirtiliyor.

Çok değerli eserlerden oluşan koleksiyonda, Osmanlı Sanat Eserleri'nin yanı sıra Nazmi Ziya, Halil Paşa, Hoca Ali Rıza, İbrahim Çallı gibi Türk resim sanatının en önemli sanatçılarının tabloları da bulunuyor. Toplam 260 eserin yer aldığı ünlü Selâhattin Cimcoz Koleksiyonu, 23 Ocak Pazar günü saat 15.00'te, Raffi Portakal'ın Conrad İstanbul International'de düzenlediği bir müzayede ile satışa çıkarılacak.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır