kapat

14.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Otoda hidrojen dönemi
Detroit'te devam eden otomobil şovu, her kesimin beğenisine hitap edebilecek, birbirinden farklı ve gelişmiş modellerle, tüketicilerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Özellikle çevre konusuna duyarlı olarak üretilen elektrikli araçlar, bütçeleri de fazla zorlamıyor. Toyota Başkanı Fujio Cho'nun tanıttığı elektrikle çalışan iki kişilik sevimli otomobil, yeni çağın habercisi görünümündeydi.

Elektrikli otomobiller kadar ilgi çeken diğer model ise ünlü spor üreticisi Bugatti'den geldi. Adını 1930'ların ünlü yarış pilotu Pierre Veyron'dan alan EB 18/4 Veyron, hız tutkunlarının gözdesi olmaya aday. Arazi araçları kategorisinde karşımıza Volswagen'ın ürettiği AAC modeli çıkıyor. Lüks bir sedanın konforuyla bir pikapın fonksiyonlarını biraraya getiren otomobil, 313 beygirlik motor gücüne sahip. Ünlü otomobil üreticisi General Motors'un İkinci Başkanı'nın 'bebeğim' diye tanıttığı Precept modeli ise, yakıt hücreli otomobil sınıfına giriyor. Otomobilin en büyük özelliği, yakıt olarak hidrojen kullanması. General Motors bu modelin daha gelişmiş modelini yılsonunda üretmeyi planlıyor. 2001'in vazgeçilmezler arasında yer alacak bir diğer modeli ise DaimlerChrysler'den geldi. Uzun yolculuklar ve aileler için tasarlanan 2001 Dodge Caravan, minivan endüstrisinin bütün özelliklerini üzerinde taşıyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır