kapat

06.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Mösyö Çakıcı' sorgulandı
Özelleştirmenin patronu Alaattin Çakıcı "tanık" olarak sorgulanmak üzere DGM'ye çıkarıldı...

Çakıcı, şaibeli Türkbank ihalesinden ilişkide olduğu devlet görevlilerine, birçok konuyu savcılara anlattı

Fransa'dan Türkiye'ye şartlı iade edildikten sonra Kartal Özel Tip Kapalı Cezaevi'ne konulan Alaattin Çakıcı, dün sabah sorgulanmak üzere Beşiktaş'taki İstanbul DGM'ye götürüldü. Alaattin Çakıcı, saat 08:00'de "Akrep" adı verilen zırhlı bir polis aracı içinde cezaevinden çıkarıldı. Bu araca iki çevik kuvvet otobüsü ile jandarma ve polis araçlarından oluşan 10 araçlık bir konvoy eşlik etti. Güvenlik açısından konvoya basın araçları bile yaklaştırılmazken, güzergah üzerinde de bölge polis ekipleri tarafından ek önlem alındı.

KAR YAVAŞLATTI
Uzun eskort konvoyu, yoğun kar yağışı nedeni ile oldukça yavaş ilerleyebildi. Kaza ihtimaline karşın kontrollü giden konvoy, yaklaşık 30 kilometrelik yolu bir saatte alabildi. Çakıcı uzun bir konvoy eşliğinde İstanbul DGM'ye ulaştırıldı.

Sabah saat 09:10'da İstanbul DGM Başsavcılığı'na getirilen Alaattin Çakıcı, Cumhuriyet Savcıları Aykut Cengiz Engin ve Ahmet Gürses tarafından tanık olarak sorgulamaya alındı. Sorgulamaya Çakıcı'nın avukatı Muhittin Yüzüak alınmadı. Bunun üzerine saat 10:30'da İstanbul DGM Başsavcılığı'ndan ayrılan Yüzüak şöyle konuştu:

AVUKATIN KONUŞMASI
"Çakıcı'ya yasal haklarını hatırlattım. Tanık olarak da ifade vermeme hakkı olduğunu söyledim. İfade verip vermeyeceğini bilmiyorum. İçerde ne diyor, ne demiyor bilmiyorum. Kendisine ifade verip vermemesi konusunda bir telkinde de bulunmadım. Bana göre ifadede bulunmam hukuki bir haktır. Ancak yasa buna müsade etmiyorsa ona da saygı duyarım." VeliSARIBOĞA-Yusuf DEMİR-Okan YILDIRIM-Cihat MAT (SHA)

Fransa'dan mektup var
Çakıcı'nın yargılanabilmesi için Fransa'dan izin talep eden ve Fransız meslektaşı Elisabeth Guigou'ya mektup yazan Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'e, yanıt geldi. Paris Büyükelçiliğimizce kaleme alınıp "gizli" damgasıyla Ankara'ya ulaştırılan resmi yazıda, Fransa Adalet Bakanlığı'nın olaya olumlu yaklaştığı bildirildi. Guigou'nun danışmanları, Türk'ün yazdığı mektuptaki samimi ifadeden duydukları memnuniyeti de dile getirdiler. Bu arada Adalet Bakanlığı Çakıcı ile ilgili yeni bir izin talebinde daha bulundu. Fransa'ya gönderilen 5. dosya ünlü borsacı Adil Öngen'in yaralanması olayıyla ilgili. Başvuruda Öngen'in yaralanması olayıyla ilgili olarak Çakıcı hakkında İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "yaralamaya azmettirme" suçundan açılmış dava bulunduğu hatırlatılarak, bu konuda da sorgulama ve yargılama için izin verilmesi istendi.

Ersin BAL


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır