kapat

06.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Müdür mü, imam mı?
TÜRKİYE'NİN Başkenti Ankara'da Daniş Tunalıgil İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Ertuğrul, Ramazan ayı boyunca ders saatlerini yönetmeliğe aykırı olarak iftara göre ayarladı.

Okul müdürü hakkında Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü'nce inceleme başlatılacağı bildirildi. Okul Müdürü Ertuğrul, Ramazan ayı boyunca okulda uygulanmasını istediği programı kağıda dökerek hem öğretmenlere dağıttı, hem de çerçeveletip okulun duvarına astı. "1999 Aralık- 2000 Ocak ayı geçici (Ramazan dolayısıyla) vakit çizelgesi" adını taşıyan 9 Aralık 1999 tarihli programda Okul Müdürü Ertuğrul'un imzası da yer aldı.

MİNİKLERE EZİYET
Programla, tüm derslerin iftar saatine denk gelecek şekilde saat 16.40'ta bitmesini sağlayacak şekilde ayarlandı. Bunun için minik öğrencilerin ders başlama saati yarım saat öne çekilerek 8.00'den 7.30'a alındı. Sabahçı ve öğlencilerin okul bahçesinde sıraya geçerek hep birlikte okudukları okul andının, sınıf içinde söylenmesi öngörüldü. Ramazan ayı süresince ayrıca 6 ile 14 yaş arasındaki çocukların öğrenim gördüğü okulda öğrencilerin teneffüsü 10 dakikadan 5 dakikaya indirilirken "beslenme" süresi de 20 dakikadan 10 dakikaya indirildi. Mehmet Ertuğrul imzalı programda şu ifadeler yer aldı: "Bu program boyunca sabah ve öğlen devrelerinde andımız sınıf içerisinde söyletilecektir. Öğleyin giriş ve çıkışlardan boşluk olmadığından her öğretmen sınıflarının başında öğencilerini dışarıya çıkaracak ve içeriye alınacaktır. Teneffüsler 5'er dakikaya düşürüldüğünden (beslenme 10 dakikadır) öğretmenlerin derslerini aksatmamaları hususunda dikkatli olmalarını önemle rica ederim. Bu program geçici olarak Ramazan ayı süresince devam edecektir."

VELİLER İSYAN ETTİ
Okul müdürünün uygulaması, velilerin isyanıyla ortaya çıktı. "Çocuklarımız laik eğitim ve öğrenim görmeleri gerekirken, Ramazan için özel program uygulanıyor. Aynı zamanda da teneffüsleri ve beslenme saatleri azaltılarak eziyet ediliyor" diyen veliler hem gazete bürolarını aradılar, hem de Milli Eğitim Bakanlığı'na şikayette bulundular.

Ankara Milli Eğitim Müdür Vekili Nihat Alkan hiçbir okul müdürünün tek başına okul saatlerini değiştirecek kararlar alamayacağını söyledi ve "Ramazan ayından dolayı bir düzenleme kesinlikle yapılamaz" dedi.

Şirin Dilek ACUN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır