kapat

06.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Jet-Pa simsarına çok sıkı takip!
Almanya ve Fransa, Jet-Pa Holding'in karapara faaliyetlerini soruşturmaya başladı. İki ülke de "acele" ibareli bir yazıyla Türkiye'den bilgi istedi; Jet-Pa'nın simsarı Fatih Atak'ın, Cenevre'de kayıtdışı parayla yakalandığı hatırlatıldı

ALMAN ve Fransız interpolü, Türk İnterpolü'ne başvurarak, hakkında karapara soruşturması yürüttükleri Jet-Pa Holding ile ilgili bilgi istedi. Jet-Pa'nın polis kayıtlarında nasıl tanındığını, böyle bir firmanın gerçekte var olup olmadığını, faaliyet alanlarını ve sahiplerini soran her iki ülke de, "acele" cevap beklediklerini bildirdi. Fransız İnterpolü, Jet-Pa Holding adına simsarlık yaptığı belirlenen Fatih Atak'ın, 29 Ocak 1999'da Lyon-Cenevre otobanında yapılan bir kontrolde, kayıtdışı 224 bin frank ve 325 bin markı taşırken yakalandığını hatırlattı.

PARA TRANSFERİ
Alman İnterpolü'nün yazısında ise Jet-Pa Marketing Trading adlı firmanın 1998 ve 1999 yılları arasında Türkiye'deki Jet-Pa Holding'e 81.5 milyon mark para transfer ettiği de vurgulandı. Bu yazılar, Türk İnterpolü tarafından Mali Suçlar Araştırma Kurulu'na iletildi. Kurul da Jet-Pa hakkında soruşturma başlatarak ilgili savcılıklardan, Adli Yardımlaşma çerçevesinde Almanya ve Fransa'ya gönderilmek üzere bilgi istedi.

Kurul, savcılıklara gönderdiği yazıda, yurtdışındaki bilgi ve belgelerin, karapara aklama suçunun işlendiğine dair ciddi belirtiler bulunduğu ve savcılık soruşturması başlatıldığı takdirde Türkiye tarafından istenebileceği de ifade edildi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır