kapat

21.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
AHMET VARDAR(avardar@sabah.com.tr )


Bir uyanışın feryadı...

Sen misin yazılarında "Uyan vatandaş" diyen, sen misin yazılarında "Hesap sor" diyen... Al sana... Vatandaşta bir kıpırdanma, bir uyanış başladı ki, aklınız durur... Gün geçmiyor ki, çevrelerinde gördükleri terslikleri, yanlışlıkları tespit edip, bana bildirmesinler. Bana kalırsa bu sağlıklı bir gelişme, güzel bir şey... Önce biz vatandaş olarak ülkemize sahip çıkacağız ki, işler düzgün gitsin. Ben bu çarkı döndürmeye başladığım gibi elim, ayağım tuttukça da devam edeceğim.

Şimdi size Gümüşhane'den bir yolsuzluk hikayesi aktaracağım. Olay şu; Gümüşhane'de her sene bir kısım kamu kurum ve kuruluşlarına valilikçe kalorifer kömürü tahsis edilir. Bu tahsisattan çıkan para ile son yıllarda içinde Vali Yardımcısı, Mali İdareler Müdürü ve bir de Yerel Gazetenin sahibinin bulunduğu "GÜMÜŞHANE'Yİ SEVENLER VAKFI" kanalıyla kömür alınmakta ve okullara tevzi edilmektedir. Ekim ayının sonlarında merkez ilçesindeki Gazipaşa İlköğretim Okulu'na bir gece vakti bir kamyon kömür geldi ve kömürlüğün kapağından içeri boşaltıldı. Tabii kömürün yarısı içeride, yarısı dışarıda kaldı. Ertesi günü de okul yönetimine telefon edilerek, "Sizin depoya 19 ton kömür yıktık" dendi. Bir süre sonra da 19 değil, 18 ton diye bir uyarı yapıldı.

Bu durumdan pirelenen okul yönetimi Vakfa müracaat ederek, bu kömürü teslim almayacaklarını, tekrar tartılarak tesliminin yapılmasını talep etti. Tabii bu tartışma bir süre devam etti. Sonunda öğrenci velisi emekli bir öğretmen dilekçe ile Valiliğe başvurdu. Bu ile yeni gelen Vali bey müracaatı uygun bularak söz konusu kömürün tekrar tartılarak, depoya konulmasını sağladı.

İşin buraya kadarını okuduktan sonra "Oh!... Herhalde Vali bey meseleyi çözdü" diyeceksiniz. Bende öyle olmasını isterdim ama işin asıl çarpıcı ve düşündürücü boyutu bu aşamada ortaya çıktı. Çünkü okula gönderilen kömürün miktarı kantar fişinde 18 ton 200 kilo görülmesine karşın, tartım sonucu 15 ton 0.30 kilo çıktı. Yani 3 ton 170 kilo kömür buhar olup uçmuştu. Gümüşhane'nin yeni Valisi herhalde bu işe el koyacak ve müsebbipleri ortaya çıkaracaktır. Görüyorsunuz ya, vatandaş artık akıllandı ve uyanışının feryadını yaparak, gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlıyor. Ülkede buna benzer kimbilir ne kadar olay oluyor da, biz duymuyoruz. Bu güzel uyanışların devamını temenni ederim.

Ar-Yıldız firmasına teşekkür...
Hepimizin bildiği gibi bazı firmalar, sattıkları ürünler garantili olsa bile, arızalı çıktığı zaman "Biz malı sattık, gerisi bizi ilgilendirmez" diye sorumluluktan kaçarlar. Ama aralarında Ar-Yıldız gibi dürüstleri de var. Müşterilerine 10 yıl evvel sattıkları çatal, kaşık takımını bile erken yıprandığı için değiştirmişler. Böyle firmalara can kurban...

Yazarlar sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır