kapat

21.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
RP avukatlarına hakimden azar
Kapatılan RP'nin kayıp bir trilyon lirası ile ilgili davada hakim sanık avukatlarını azarladı.

Necmettin Erbakan ile eski Genel Başkan yardımcıları Şevket Kazan ve Ahmet Tekdal ve FP Milletvekilleri Zeki Çelik ve Ali Güner'in de aralarında bulunduğu 79 kişinin, Hazine yardımını il teşkilatlarına dağıtmış gibi göstererek, dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla açılan davaya devam edildi.

Sanıkların katılmadığı 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada, Erbakan'ın avukatı Yaşar Gürkan, dosyada bazı sanıkların sorgulamalarına ilişkin usuli eksiklikler tespit ettiklerini belirtti.

Mahkeme Başkanı Yılmaz Çamlıbel ise "Avukat bey sizin talep ettiğiniz unsurların müvekkiliniz Erbakan ile ne ilgisi var. Bu talepler mahkemenin usuli eksiklikleridir. Bana bu yaştan sonra işimi öğretmeyin. Mahkemeyi ilgilendiren konuları biz düşünürüz. Hukuka saygım var. Fakat ne zamanki çizgi aşılır, ben öyle bir hukukçu olurum ki tahmin edemezsiniz" diyerek azarladı. Çamlıbel, Avukat Gürkan'ın eksiklikler olduğu yönündeki sözlerini tekrarlaması üzerine, "İyi ya işte eksiklikler varsa temyize gidersiniz" dedi.

Sanık avukatı Mehmet Ener'in "RP Genel Merkezi'nden alınan paraların harcandığına dair bazı şirketlerden alınan faturalar var" demesi üzerine Çamlıbel "Hayali şirketleri mi arzedeceksiniz?" dedi. Ener ise "Hayali şirket yok başkanım" cevabını verdi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır