kapat

21.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"PKK, Stalinist bir terör örgütü"
2 günlük resmi ziyaret için Ankara'ya gelen Alman Savunma Bakanı Scharping, PKK'yı Stalinist bir terör örgütü olarak nitelendirdi ve "PKK yasağını kaldırmayacağız" dedi

Almanya Savunma Bakanı Rudolf Scharping, 2 günlük resmi bir ziyaret için dün saat 12.40'ta Ankara'ya geldi. Esenboğa Havalimanı'nda Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu tarafından karşılanan Alman Savunma Bakanı Scharping, Türkiye'ye gelirken uçakta Alman gazetecilere PKK, Türkiye-Almanya ve Türkiye-AB ilişkileri ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

PKK'yı, "Stalinist bir terör örgütü" diye niteleyen Scharping Almanya tarafından PKK'ya uygulanan yasağın kaldırılmayacağını söyledi. Scharping, "Abdullah Öcalan'ın yakalanmasına karşın, PKK içindeki emir komuta zinciri aynen devam ediyor. Değişen bir şey yok" dedi.

Scharping, Türkiye'nin, dış politika, iç politika ve güvenlik politikaları açısından büyük önem taşıdığını belirterek şöyle dedi: "Türkiye'ye yapılan her ziyaret bir sinyaldir. Bu ziyaretler, Türkiye'nin Avrupalılığını teyit ediyor. Türkiye'deki insan hakları ve Güneydoğu ile ilgili gelişmeleri takip ediyoruz. Bu iyileştirmeler ekonomik gelişmelere de bağlı. Türkiye'nin deprem felaketleri nedeniyle, ekonomik açıdan büyük bir sıkıntı yaşadığını da biliyoruz."

SİYASİ İKLİM DEĞİŞİMİ
13-14 aydır Almanya'nın Türkiye'ye tarihi dostu olarak Avrupa perspektifini açmak için büyük çaba gösterdiklerini belirten Scharping, "2 yıl önce de Türkiye'deydim. O zaman siyasi iklim çok farklıydı. Bu süre içinde çok olumlu gelişmeler görüyorum" dedi.

Scharping saat 14.00'te Başbakan Ecevit'i ziyaret etti. Başbakanlığa yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre Scharping, tank ihalesine katılmak istediklerini bildirdi. Ecevit ise isteyen herkesin ihaleye katılabileceğini belirtti, ancak iki ülke arasındaki silah alışverişinin dönemsel kesintilere uğramaması gerektiğinin altını çizdi. Scharping daha sonra Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu ile makamlarında görüştü.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır