kapat

21.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
AB yolu nereden geçer?
AB güzergahı ortaklar arasında tartışma konusu oldu. DSP de tartışmaya katıldı: "AB yolu Türkiye'den geçer"

AVRUPA Birliği'ne (AB) tam üyelik yolunun "nereden geçtiği" iktidar ortakları arasında tartışma konusu oldu. ANAP, MHP ve DSP arasında "güzergah" tartışması başladı.

Tartışma, ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın, partisinin geçen hafta Perşembe günü Diyarbakır'da yaptığı Bölge Toplantısı'nda, demokrasinin Türk'ün de Kürt'ün de hakkı olduğunu belirttikten sonra "AB'ye giden yolun Diyarbakır'dan geçtiğine inandığımız için bugün buradayız" demesiyle başladı. Bu sözlere önceki gün MHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, "AB'ye giden yol başka yerlerden değil, Ankara'dan, büyük milletimizin iradesinin temsil edildiği Yüce Meclis'ten geçer. Bu iradeyi yok sayıp küçümseyecek ya da önemsizleştirecek hiçbir anlayışı ve girişimi meşru göremeyiz" sözleriyle karşı çıktı.

Söz konusu tartışma dün de ANAP Bursa Milletvekili Ertuğrul Yalçınbayır ile DSP Hatay Milletvekili Namık Kemal Atahan'ın sözleriyle sürdü. ANAP'lı Yalçınbayır'ın, Genel Başkanı Yılmaz'ın sözlerini hatırlatıp, "Güneydoğu'da olağanüstü yönetim dönemi bitmeli, insan haklarına saygı gösterilmeli, demokrasi tüm gerekleriyle uygulanmalıdır. Sayın Yılmaz'ın AB'ye giden yolun Diyarbakır'dan geçtiği şeklindeki değerlendirmelerine tümüyle katılıyorum" demesi üzerine, DSP'li Atahan tepki gösterdi. Atahan, "Ertuğrul Bey, AB yolunu Diyarbakır'dan geçirdi. Bu ifadeyi yadırgadığımı belirtmek isterim. AB'nin yolu herhangi bir kentten değil, Türkiye'den geçer" diye konuştu.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır