kapat

21.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Moda iskelesi

KADIKÖY Belediyesi Basın Danışmanı sevgili dostum Engin Aktel geçen hafta Moda İskelesi'ni gezmiş; yıllardır kaderine terkedilen bu zarif yapının yürek parçalayıcı durumunda hiç bir değişiklik olmadığını görmüş. Anlattı:

"TARİHİ iskele binasının içi ayyaşların, berduşların, tinercilerin, evsizlerin ve birtakım ne idüğü belirsiz marjinal grupların yuvası. Pislik kelimelerle tarif edilecek gibi değil. Her tarafta boş içki şişeleri, şişe kırıkları, çöpler. Duvarlarda püskürtme boya ile yapılmış, kafalarda satanizmi çağrıştıran ürkütücü graffitiler. Bu kadar güzel ve zarif bir yapı nasıl olur da böylesine bir duyarsızlıkla yok oluşa terkedilebilir, akıl almıyor."

MODA İskelesi için son umut ışığını Deniz Ticaret Odası Başkanı Cengiz Kaptanoğlu, geçtiğimiz Haziran ayında yakmıştı. Kaptanoğlu SABAH-İSTANBUL'a yaptığı açıklamada iskeleyi tekrar Moda Koyu'nun pırlanta yüzüğü haline getireceklerini müjdeleyerek demişti ki:

"İSKELEYİ Barış Manço Kültür Merkezi'ne dönüştürmek için projemiz hazır. Projeye Kültür Bakanlığı ve Kadıköy Belediyesi destek veriyor. Tarihi yapı, Moda'lı büyük sanatçı Barış Manço'nun adının yaşatılacağı bir sanat ve kültür odağı olmasının yanısıra, deniz ulaşımında da işlevselliğini tekrar kazanacak. Projemiz Moda'ya nostaljik vapur seferleri düzenlenmesini de öngörüyor."

CENGİZ Kaptanoğlu, "Peki, ne zaman?" sorusuna ise şu yanıtı vermişti:

"BİZ hazırız ama bazı prosedür gereklerinin yerine getirilmesi gerekiyor. Bunlardan en önemlisi de Anıtlar Kurulu'nun onayı. Bu onay çıkar çıkmaz, Moda İskelesi'nin kurtarılması için girişimlerimiz başlayacak."

KAPTANOĞLU bu açıklamayı yapalı 6 ay olacak. Engin Aktel'in geçen haftaki izlenimleri iskelede tükeniş sürecinin daha da hızlandığını ortaya koyuyor.

ANITLAR Kurulu'ndan beklenen onay çıkmadığı için mi harekete geçilemedi? Yoksa onay çıktı da Deniz Ticaret Odası mı işi ağırdan alıyor? Bunu bilemiyoruz.

BİLDİĞİMİZ tek şey, Moda İskelesi için yarının bile çok geç olabileceği.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır