kapat

21.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Minibüslere AB yasağı
AVRUPA Birliği şartları şehiriçi ulaşımda dolmuş ve minibüslerin kesinlikle kalkmasını öngörüyor. AB üyesi ülkelerdeki toplu taşımacılık sistemlerinde minibüs ve dolmuş gibi unsurlara yer verilmiyor. Ulaşımın otobüs, metro ve raylı sistemle sağlanması öngörülüyor. Türkiye de aday üyelik sürecinde minibüs ve dolmuşları aşamalı olarak kaldırmak zorunda.

Bostancı'da karnaval
TİYATRO Çisenti tarafından Bostancı Gösteri Merkezi'nde 26 Aralık ve 2-9 Ocak tarihlerinde çocuklar için etkinlik düzenlenecek. Karnavalda palyaço gösterilerinin yanısıra "Bebişler Karnavalı" adlı çocuk müzikali de sunulacak. Müzikalde Mustafa Suphi, Rezzan Akçatepe, Buket Çakar, Murat Akkoyunlu gibi sevilen oyuncular rol alacak.

Kenan Evren Altıntepe'de
7'İNCİ Cumhurbaşkanı Kenan Evren bugün "dünyanın en büyük ayakta teşhis ve tedavi merkezi" olan 14 katlı Kızılay Altıntepe Araştırma ve Tedavi Klinikleri'ni ziyaret edecek. Evren sağlık kompleksinin yetkililerinden, kliniklerde verilen hizmetler konusunda bilgi alacak.

Kenan Evren Altıntepe'de
7'İNCİ Cumhurbaşkanı Kenan Evren bugün "dünyanın en büyük ayakta teşhis ve tedavi merkezi" olan 14 katlı Kızılay Altıntepe Araştırma ve Tedavi Klinikleri'ni ziyaret edecek. Evren sağlık kompleksinin yetkililerinden, kliniklerde verilen hizmetler konusunda bilgi alacak.

HALICIOĞLU ile Kağıthane arasındaki yolun, kültür merkezi inşaatı için 5 aydan buyana kapalı tutulması, semt esnafı ve sakinlerine büyük sıkıntı yaşatıyor. Çalışma başlarken "20 gün kapalı kalacak" denildiğini söyleyen esnaf, "Satışlarımız yüzde 80 düştü" diye yakınıyor.. Esnafın sıkıntılarını dile getiren Haydar Şen adındaki restoran sahibi ise, "Hiç iş yapamadığımız günler bile oluyor. Çünkü arabayla gelen müşteriler yol bulamıyor" diyor.

Polis amca'dan trafik dersi
GAZİOSMANPAŞA Emniyet Müdürlüğü, ilköğretim okulu öğrencilerine trafik konusunda ders verdi. Emniyet Müdürü İbrahim Bıçakçı, uygulama nedeniyle Gazi Mahallesi'ndeki Mehmetçik İlköğretim Okulu'nda yaptığı konuşmada polis ve öğrenci ilişkisini her vesileyle geliştirmeye kararlı olduklarını belirtti. Bıçakçı, trafik derslerinin ders yılı boyunca süreceğini bildirdi.

CNR'e dev ortak geldi
DÜNYANIN 2'inci büyük fuarcılık şirketi İngiliz ITE Group, CNR Şirketler Grubu'nun ihtisas fuarlarını düzenleyen İstanbul Fuarcılık firmasına yüzde 50 ortak oldu. CNR Şirketler Grubu Başkanı Ceyda Eren, "Artık dünya kulvarına girdik" dedi.

İSKİ'den affa uzatma
DEPREM nedeniyle yaşanan tedirginliği dikkate alan İSKİ, gecikme cezası affını uzattı. İSKİ'den yapılan açıklamaya göre süre 30 Ocak 2000 tarihine kadar uzatıldı. Gecikmiş su borçları bu tarihe kadar af avantajlarıyla ödenebilecek.

İstanbullular'a çağrımız
MAHALLENİZDE, çevrenizde böyle çirkinlikler ve çarpıklıklar varsa bizi hemen arayın. İlgilileri, sorumluları uyaralım; harekete geçirelim. Elele vererek İstanbulumuz'u 21. yüzyıla "Merhaba" dememize günler kala yaşanan bu ayıplardan, çağdışılıklardan kurtaralım.

Tel: 502 83 07-502 85 67

Fax: 502 86 88

Tapu sevinci
TAPULU arsaları su havzası ilan eden İSKİ'ye karşı açılan dava vatandaş lehine sonuçlandı. Sarıyer Belediye Başkanı Sedat Özsoy davayı kazanan 88 Sarıyerli'nin tapularını törenle teslim etti. Törende bayram sevinci yaşandı. Tapularını alan Sarıyerliler, "Belediyemizin de desteğiyle bir hata giderildi " dediler.

Oyun eğitim birarada
KADIKÖY Belediyesi'ne ait 4 çocuk yuvasında 284 küçüğe, uzman pedagoglar gözetiminde "eğlendirerek" eğitim veriliyor. 3 ile 6 yaş arası küçüklerin kabul edildiği yuvalarda oyun odaları, eğitim odaları, el becerileri için laboratuarlar ve dinlenme salonları bulunuyor. Küçükler oyun atmosferinde, temel bilgileri alıyor.

Zemin etüdü yapılıyor
BAKIRKÖY Belediyesi, ilçenin jeolojik ortamını ve zemin koşullarını olası bir depreme karşı inceletme çalışmalarını başlattı. Başkan Ahmet Bahadırlı, "Bu çalışma, depremin yerleşim alanlarındaki risk durumunu net şekilde ortaya çıkaracak" dedi. Çalışmalar 8 ayda bitecek.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır