kapat

21.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kış bugün başlıyor
İstanbul'un "yalancı bahar"la flörtü bugünden itibaren sona eriyor. Hava sıcaklığı düşecek..

METEOROLOJİ uzmanları, Akdeniz'den gelen ve Türkiye'yi yaklaşık bir haftadır etkisi altında tutan ılıman Akdeniz basınç sisteminin uzaklaştığını ve yerini Avrupa üzerinden hızla yaklaşan alçak basıncın etkisine bıraktığını açıkladılar. Trakya üzerinde ilerleyen soğuk hava dalgası bugün İstanbul'a ulaşacak. Ve hava sıcaklığı mevsim normallerine inecek.

UZMANLARIN tahminlerine göre İstanbul ve çevresi bugünden başlamak üzere bol yağış alacak. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak yağmur şeklinde olacak. Hava sıcaklıkları mevsim normallerine inecek... Bu iniş zaman zaman sıfır dereceye kadar varacak. Soğuk ve yağışlı hava hafta boyu sürecek. Yetkililer, belediyeleri de uyardı, "Sellere karşı kanal temizliği yapın" dedi.

İSTANBUL'un yaşadığı "yalancı bahar" ilk değil.. 1960 yılının Aralık ayında İstanbul'da hava sıcaklığı uzun süre 21-21.5 derece dolayında seyretmiş, bazı ağaçlar aldanıp çiçek açmıştı. Şimdiki "yalancı bahar"da ise hava sıcaklığı 18.6 derecenin üstüne çıkmadı. Meteoroloji uzmanları hava sıcaklıklarındaki bu artışın "Deprem"e yorumlanmamasını da istedi...


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır