kapat

21.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
8 saniye!
Işıkara: İstanbul için Acil Müdahale ve Erken Uyarı Sistemini yakında ihaleye çıkartacağız.

Kuvvetli ve zayıf yer hareketlerini kaydedecek 140 cihaz, "deprem izleme karakolları"na yerleştirilecek. Kuvvetli ve zayıf yer hareketlerini kaydedecek 140 cihaz, "deprem izleme karakolları"na yerleştirilecek. İstanbul'a uzun vadede hizmet edecek sistemi kuracaklarını belirten Işıkara "Aceleyle hataya düşmeyeceğiz" dedi.

BOĞAZİÇİ Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'nın açıklamasına göre, İstanbul'daki olası bir depreme karşı "Acil Müdahale ve Erken Uyarı Sistemi" için ihale şartnamesi hazır. Sistem için hükümetten onay çıktığını belirten Işıkara, gerekli kaynağın da yaratıldığını belirtti.

IŞIKARA 140 noktaya yerleştirilecek cihazların yerçekim ivmesini ölçeceğini anlattı, şu bilgileri verdi: "İvmenin çok büyük olduğu yerler hasarın da en fazla olduğu yerler anlamına geliyor. Planlarda bu yerler tespit edilecek, kurtarma ekipleri gönderilecek. Sonuçta Valilik denizden, karadan ve havadan en hızlı ulaşımı sağlayacak."

ERKEN uyarının kazandıracağı 8 saniyenin büyük güvence niteliği taşıdığını vurgulayan Işıkara şöyle devam etti: "Bu süre içerisinde yüksek gerilim hatları devreden çıkacak. Doğalgaz basıncı ve kimyasal madde fabrikaların üretimi duracak. Yangınlar önlenecek. Zarar en aza indirilecek. Model en geç bir yıl içinde işletilecek."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır