kapat

21.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
EFES'te barbekü
Efes'te, 31 Aralık 1999 gecesi düzenlenecek barbekülü "Milenyum Partisi" turizmciler ile arkeologları karşı karşıya getirdi

EFES Antik Kenti'nde Amerikalı ağırlıklı yabancılar için düzenlenecek kebaplı "Milenyum Partisi" turizmciler ile arkeologlar arasında tartışma başlattı. Kuşadası Pine Bay Tatil Köyü yetkilileri, Kültür Bakanlığı'na müracaat ederek ABD'li ağırlıklı yabancı turistler için düzenleyeceği yılbaşı partisi için özel izin aldı. Ancak tarihi kentteki "Milenyum Partisi"nin duyulması üzerine arkeologlarla turizmciler karşı karşıya geldi.

Turizmciler, yaklaşık bin kişilik bir program organize ettiklerini, partinin Türkiye'nin tanıtımı açısından büyük yararlarının olacağını belirterek, "Türkiye 2000 yılı inanç turizminden pay almak için büyük çaba sarf ediyor. Hıristiyanlığın gelişiminde önemli yeri bulunan Efes Antik Kenti'ne bu yolla daha fazla turist çekebiliriz" şeklinde konuştular.

Turizmcilerin talebine karşı çıkan arkeologlar, bu tür organizasyonların Efes Antik Kenti'nde tahribata yol açacağını söyledi. Arkeologlar Derneği Başkanı Prof. Ahmet Tırpan, şöyle konuştu: "Bu tür partilerde gelenler yedikleri yemekleri, içki şişelerini atıyor, tuvaletlerini galerilere yapıyorlar. Bu partilerin artıkları arkeologların bütün emeklerini boşa çıkardığı gibi dünyaca ünlü kentin de tahrip edilmesine neden olacak. Yabancı ülkelerde değil parti vermek bizi kalıntıların yanına bile yanaştırmıyorlar."

SICAK ŞAMPANYA
"Tarihin Başladığı Mekanda Millenium Partisi" sloganıyla düzenlenen yılbaşı partisi, misafirlere sıcak şarap ikram edilmesiyle başlayacak. Daha sonra barbekü partisiyle sürecek. Tam gece yarısında ise balon ve havai fişek gösterisi eşliğinde şampanya patlatılarak 2000 yılına girilecek.

Turan GÜLTEKİN (SHA)


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır