kapat

21.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Coşkulu Ramazan
Geçmişteki Ramazanların renkli yüzü Sultanahmet'e taşındı.

Kent yaşamının sıkıcı ve stresli ortamında oruç tutarak ibadetlerini yerine getiren İstanbullular iftarlarını açtıktan sonra soluğu Sultanahmet Meydanı'nda kurulan panayır alanında alıyorlar. Çocukları ile meydanı dolduran İstanbullular, Osmanlı döneminin meşhur yiyeceklerinin ve eğlencelerinin yansıtıldığı etkinliklere büyük ilgi gösteriyorlar.

Panayır alanında kurulan çadırlarda özellikle çocuklar için lunapark, gençler için açık kırathaneler, Aşık Kahveleri ve Arena ortamında Bufalo üzerinde denge sağlama yarışı düzenleniyor. Büyükler için ise günün yorgunluğunu atmak ve hoş bir ortamda stresi yok etmek için Ayhan Çağlı yönetimindeki "Türk Tasavvuf Musikisi" konserleri düzenleniyor.

BURS VERİYORLAR
Sultanahmet Meydanı'ndaki panayır alanı bu arada yararlı bir etkinliğe de katkıda bulunuyor. İstanbul Valiliği Türk Dünyası ve Akraba Toplulukları Koordinatörlüğü, Türkmenistan, Kazakistan, Gagavuz, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbeycan, Kırım'ın, Türkiye'de okuyan öğrencilere burs sağlamak amacıyla aşıklar çadırında gösteriler düzenliyor. Yurdun çeşitli bölgelerinden katılan Ozan Poyrazoğlu, Orhan Üstündağ, İsmail Azeri ve Fikret Ünal'ın karşılıklı atıştığı gösteriler büyük ilgi çekiyor. Dernek Üyesi Nejdet Ertuğrul, elde edilen gelirle 100 öğrenciye burs sağladıklarını söylüyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır