kapat

21.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Diyarbakır'da taze balık keyfi
İSKENDERUN ve Mersin'den yaklaşık 500 kilometre uzakta bulunan Diyarbakır'da halk, deniz ürünlerinin en tazelerini ve en iyilerini yiyebilmenin keyfini yaşıyor. Zaman zaman balıkçıların yakalayarak Diyarbakır'a görnderdiği dev balıklar ise, büyük ilgi çekiyor. Diyarbakır'da yaşayan vatandaşlar, deniz kıyısındaki bir kentte yaşıyan insanlar kadar taze ve bol deniz ürünü yiyebiliyor. İskenderun'de yakalanıp Diyarbakır'a gönderilen 40 kilogramlık Kaya Lagosu'nun meraklı vatandaşların ilgi odağı oldu. Kilosu 2 milyon liradan satışa sunulan dev balık kısa sürede alıcı buldu. Balıkçılar bu tür balıkları daha çok ekonomik durumu iyi olan ailelerin satın aldığını söylediler.

Gürsel ESER

Mercedes'ten deprem yardımı
17 AĞUSTOS depreminden sonra afet bölgesinde kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarına katılan Mercedes-Benz Türk, depremden en fazla zarar gören İzmit, Gölcük ve Adapazarı Belediyeleri'ne belediye otobüsleri hibe etti. Bundan başka DaimlerChrysler Gölcük'teki Kızılhaç sahra hastanesine 500 bin marklık malzeme ve tam donanımlı ambulansı da yetkililere teslim etti.

Turkcell tahvilleri kapışılıyor
YILIN son günlerinde Türkiye hem Hazine'nin, hem de Turkcell'in ihraç ettiği tahvillerle dünya tahvil piyasasını canlandırdı. 200 milyon dolarlık ihraç planı ile yola çıkan Turkcell, gelen talebin yoğunluğu nedeniyle tutarı 400 milyon dolara yükseltti. İhraca aracılık yapan bankaların verdiği bilgilere göre Turkcell'in tahvillerine 2 milyar dolarlık talep geldi. Cuma günü satışı tamamlanan tahviller, piyasaya çıktığı ilk andan itibaren prim yaptı. CSFB ve Deutsche Bank'ın eş liderliği ile ihraç edilen tahviller, Ağustos 2005 vadeli ve yüzde 12.75 kupon faizli. Eş vadedeki ABD tahvillerinin üzerine 6.58 faiz farkı ile ihraç edildiler. Par'dan, yani 100 dolardan satılan tahviller, fiyatı 102 doların üzerine alıcı buluyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır