kapat

21.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Akal pek enerjik
SON günlerde borsa topukladı gidiyor. Endeks genel olarak yükseldiği için, bazı hisselerin göz kamaştırıcı performansı da gölgede kalıyor. Bunlardan biri de Akal Tekstil.

Şirket hissesi 8 günde yüzde 67 yükselerek 7.000 liradan, 11.750 liraya kadar çıktı. Aynı dönemde endeksin getirisi yüzde 33 oldu. Biz de bu enerji nereden kaynaklanıyor diye merak ettik, sorduk soruşturduk. Sonunda işin içinden hakikaten enerjik bir durum çıktı!

Söylenenlere göre Akal Tekstil, iştiraki Ak Enerji'yi halka açıyormuş. Son zamanların ve gelecekte de çok hayati olacağı düşünülen bu sektörün şirketlerinden Ak Enerji'yi de Garanti Yatırım halka açacakmış. Akal'ın Ak Enerji'de yüzde 10'a yakın payı bulunuyor.

Gerçi yükselen piyasada bahsettiğimiz gibi bu tip haberler pek göze batmıyor ama önümüzdeki dönemde seçici hareket ön plana çıkacağı için dikkatli olmak gerekiyor.

ARACI SAVAŞI
Akal'ın enerji halka arzı dikkatimizi yeniden aracı kuruluşların kurumsal finansman birimlerine çevirdi. Son günlerde piyasada bir başka hikaye daha konuşuluyor. Hikaye şöyle:

Özelleştirme programı içinde olan ve hisse senetleri borsada işlem gören, bir şirketin halka arzına aracılık için iki aracı kuruluş kapışmış. Bunlardan biri bu satışı alacağına o kadar inanmış ki raporlarında söz konusu şirket hisse senetleri için 'Tut' önerisinde bulunuyormuş.

Ancak daha sonra halka arz diğer aracı kuruluşun elinde kalınca, tavsiyeleri 'Sat'a dönmüş.'

Borsada hikaye bitmez. Yükselişte de bitmez, düşüşte de bitmez...


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır