kapat

21.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
2000 yılı bütçesine 'milenyum kemeri'
Enflasyonu düşürme hedefi çerçevesinde kamu harcamalarında izlenmesi planlanan sıkı politika, TBMM Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde de gündeme geldi.

Maliye Bakanı Sümer Oral, "Yeni bir asrın ilk bütçesi" olarak tanımladığı bütçeyle, yeni bir dönemin başladığını söyledi. Oral, vatandaş kadar devlet için de kemer sıkma döneminin başladığı mesajını verdi ve kamuda personel sayısının, kontrol altına alınacağını açıkladı.

ATAMALAR AZALACAK
Açıktan atamaların, emeklilik, vefat ve istifa nedeniyle boşalan personel sayısının belli bir yüzdesini geçmeyeceğini belirten Oral, ihtiyaç fazlası personelin de başka bölge ya da kurumlara nakledileceğini bildirdi. Oral, taşıt ve şoför sayısının azaltılacağını, akaryakıt ve tamir giderlerinin en alt düzeye indirileceğini bildirdi. Devletteki demirbaş savurganlığının önleneceğini belirten Oral, ihtiyaç fazlası demirbaşların kurumlar arasında naklinin sağlanacağını söyledi.

Hükümetin sorumluluğunun yüzde 3 enflasyon olduğunu söyleyen Oral, bunun AB'ye uyum için gerekli olduğunu belirtti. Oral, ilk altı aylık dönem için memura yüzde 15 zam öngürüldüğünü ancak, yasada yapılan değişiklikle bu zammın enflasyonun altında kalmaması esasının getirildiğini belirtti. Oral, "Maaş sistemimizde ilk defa enflasyon öngürülerindeki sapmayı doğrudan maaş artışına dönüştürecek ve enflasyon oranının üzerinde bir maaş artışına imkân verecek yapı oluşturulmuştur" dedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır