kapat

21.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Fuarcılıkta Türk İngiliz evliliği
Dünyanın ikinci büyük fuarcılık şirketi İngiliz ITE Group, CNR Şirketler Grubu'nun İstanbul Fuarcılık hisselerinin yüzde 50'sine ortak oldu

Dünyanın 2. büyük fuarcılık şirketi İngiliz ITE Group, CNR Şirketler Grubu'nun ihtisas fuarlarını düzenleyen İstanbul Fuarcılık firmasına yüzde 50 ortak oldu. Hisse senedi devri şeklinde gerçekleştirilen ortaklıkla, CNR Şirketler Grubu da ITE Group'un yüzde 10 hissesini alarak, ikinci büyük ortak konumuna geldi. CNR Şirketler Grubu Başkanı Ceyda Eren, İstanbul'da düzenlenen imza töreninde yaptığı açıklamada, Türkiye'de fuarcılığın çok geç başlamasına rağmen, CNR'ın dünyada yerini almaya başladığını söyledi.

Ortaklık ile İstanbul'da düzenlenecek fuarlara daha fazla yabancı katılımcı ve ziyaretçi geleceğini belirten Eren, şöyle konuştu:

"Türkiye çok büyük bir pazar. Bulunduğu jeopolitik konumu itibariyle de Ortadoğu, Türk Cumhuriyetleri ve Asya pazarlarına açılan bir kapı durumunda. Gerçeklekleştirilen bu ortaklık, dünyayı Türk üreticisinin ve tüketicisinin ayağına getirmeyi hedefliyor.

Daha fazla yabancı yatırımcıların ve ziyaretçilerin ülkemize gelmesi sonucu da Türkiye'de yabancı yatırım, teknoloji transferi ve yerli ürünün kalitesi artacak." ITE Group Yürütme Kurulu Başkanı Lawrie Lewis de CNR'ın fuarcılık konusunda önemli bir portföyü bulunduğuna işaret ederek, "CNR'ı, Kafkasya, Ortadoğu ve Avrasya'ya taşıyacağız. Türk ekonomisine ekonomik kazançlar sağlayacağız" dedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır