kapat

21.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Komşu ile dostluğa "boru" takviyesi
Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan yakınlaşma, ekonomiye de yansıdı. İlk kez bir Türk şirketi, Yunan firması ortaklığıyla Yunanistan'da yatırım gerçekleştirecek.

Türkiye'nin önde gelen inşaat firmalarından Yapı Merkezi ile Yunan firması Meton Etep arasında, Balkanlarda işbirliğine yönelik bir protokol imzalandı.

BORU FABRİKASI
Yapı Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Arıoğlu ve Meton Etep Yönetim Kurulu Başkanı Nikolas D. Chionis tarafından İstanbul'da imzalanan anlaşma, Yunanistan'da yapılacak bir boru fabrikası ile üçüncü ülkelerde birlikte yapılacak çalışmalarla ilgili işbirliğini öngörüyor.

Meton Etep Yönetim Kurulu Başkanı Nikolas D. Chionis ise son dönemlerde uluslararası alanda yaşanan gelişmelerin Türkiye'yi Avrupa kapısının önüne getirdiğine işaret etti.

Özellikle son aylarda oluşan yakınlaşmanın iki ülkenin de çalışma felsefesini ve zihniyetini değiştirdiğini kaydeden Chionis, yaptıkları anlaşmanın daha sonra atılacak işbirliği adımlarının öncesinde kendilerine moral verdiğini belirtti ve "Ümit ediyorum ki anlaşmamız örnek bir davranış olur. Bizden sonraki yatırımcılar bizi örnek alır" diye konuştu.

BÜYÜK YATIRIM
Ersİn Arıoğlu, imza töreninde yaptığı açıklamada, anlaşma çerçevesinde Yunanistan'da kurulacak cam takviyeli plastik su borusu üretecek olan fabrikanın, Balkan ülkelerine hizmet vereceğini söyledi. Fabrikanın ilk yatırım tutarının 15 milyon dolar (yaklaşık 8 trilyon lira) olduğunu ve 2001 yılında hizmete gireceğini belirten Arıoğlu, yatırımdaki ortaklık oranlarını ise yüzde 50-50 olarak açıkladı.

Yunanistan ve Türkiye'nin, Balkan Devletleri arasında ekonomik ve siyasal yapıları en kuvvetli iki ülke olduğunu ifade eden Arıoğlu, son beş aydır yaşanan gelişmelerin de iki ulusun iyi komşuluk yapma, ekonomilerini birlikte geliştirme dileklerinin ne kadar güçlü olduğunu ispatladığını kaydetti.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır