kapat

27.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA.. KISA.. KISA..

* British'ten öğrencilere ABD indirimi
British Airways, kış sezonunda da (1 Kasım 1999 tarihinden itibaren) ABD uçuşlarında öğrenciler için indirimli fiyat uygulamaya devam ediyor. Uygulama, 1 Kasım-14 Aralık 1999 ve 10 Ocak-31 Mart 2000 tarihleri arasında geçerli olacak. Öğrencilere yönelik bu indirimli fiyatlardan 36 yaşın altındakiler yararlanabilecek.

* McLaren Mercedes'e teknoloji desteği
Dünyanın en popüler otomobil sporu Formula 1, nefes kesen bir mücadala sonucunda McLaren Mercedes ekibinin ünlü pilotu Mika Hakkinen'in birinciliğiyle sona erdi. McLaren ekibinin Teknoloji Partneri ve sponsoru ise Sun Microsystems idi. 1999 Formula 1 yarışlarında McLaren ekibi, yarış stratejisinin kontrol ve yönetiminde Java ile geliştirilmiş yazılım programlarından yararlanıldı.

* Dünya devleri Türk şirketleriyle
Management Centre Europe, Management Centre Türkiye aracalığıyla, şirket yöneticilerini dünyaca ünlü gruplarla buluşturuyor. Management Centre Europe, hazırladığı seminre programları ile orta ve üst düzey yöneticilere, aralarında Tony Buzan, Edward de Bono gibi ünlü isimlerin yer aldığı eğitim uzmanlarını dinleme olanağı yaratıyor. Programlar, şirketlerin ve yöneticilerin dünyaya entegre gelişimlerini hedefliyor.

* Bilişim oscarları dağıtılıyor
İMG Bilişm Yayınları tarafından yayınlanan aylık PC World dergisi, 1999 yılının en iyi ürünlerin belirledi. 1999'un Bilişim Oscar'ları, Türkiye'nin bilişim sektörünün önde gelen simalarını buluşturacak dev bir ödül töreniyle sahiplerini bulacak. Ödüllerin sahipleri, PC World dergisi bünyesindeki Teknoloji Laboratuarı tarafından yapılan incelemeler sonucunda belirlendi.

* MTV sitesinde oy rekoru
MTV Avrupa Müzik Ödülleri için 4 Ekim'de açılan Web sitesinde oy kullanan ziyaretçi sayısı 1 milyonu aştı. Compaq tarafından bu yıl üçüncüsü hazırlanan siteyi, dünyanın her tarafından insanların ortalama 7 dakika ziyaret ettikleri; 50 milyonun üzerinde ziyaretçinin kaydedildiği; 14 milyon kişinin de link sayfalarına bağlandığı belirtildi.

* Finansal kurumlarda karne uygulaması
Banka ve finans sektörüne yönelik teknolojik uygulama ve çözümleriyel alanında lider şirketlerinde Oracle, Uluslararası Finans, Bankacılık ve Finans Teknolojisi Fuarı, Finans '99'da Arthur Andersen ile birlikte Krumsal Karne uygulamasını Türkiye'ye tanıttı. Yeni bir dijital yönetim anlayışı getiren Kurumsal Karne, tüm idari ve mali süreçleri otomatikleştirerek hataların tespit edilmesi ile uzatılmasını sağlıyor.

* Snowboard Festivali Polonya'da yapıldı
Telekomünikasyon sektörünün önde gelen şirketlerinden Nokia, Polonya'da snowboard ustalarını karlar üzerinde dans ettirmeye başladı. Nokia ve Varşova Belediyesi'nin işbirliğinde düzenlenen Nokia Varşova Takeoff'a katılan sporcuların çekişmeli yarışları izleyenlere muhteşem anlar yaşattı. Polonya'da bugüne kadar gerçekleştirilen en süyük şehir fesitvali olan ve 25 binden fazla seyircinin izlediği yarışmaları MTV ve Eurosport canlı yayınladı.

* Peryön'de yeri dönem
Personel yöneticilerin en yaygın örgütlenmesi Peryön, yeni yöneticilerini belirledi. Seçimler " VIII. Ulusal Personelcilik, İnsan Kaynakları Kongresi" kapsamında gerçekleştirlen 16. Genel Kurul toplantısında yapıldı. Peryön üyelerinin yoğun katılmının gözlendiği genel kurul sonunda Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Zeki Pekgenç seçildi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır