kapat

27.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Mükemmel olmak şart
Önümüzdeki günlerde borsaya yeniden dönme planları yapan Gülçin Ulutürk (Layıktez) en iyisi olmayacaksa işe hiç başlamamak gerektiğini savunuyor

CÜNEYT TOROS

Yıllarca borsayla iç içe olup daha sonra başka sektörlerde çalışmak oldukça zor. Sermaye piyasasının dinamizmini diğer sektörlerde yaşamak ise neredeyse imkânsız. 12 yıl piyasa ile ilgilendikten sonra danışmanlık yapmaya başlayan Gülçin Ulutürk (Layıktez) de bu dinamizmin tadını yeniden yakalamak istiyor.

Aslında Gülçin Ulutürk'ün ismi agresif işlemler ve hızlı transferlerle bir dönem oldukça gündemdeydi. Işıklar Menkul, Finans İnvest ve en son olarak Yurt Menkul'deki görevlerinin ardından sermaye piyasasından çekilmişti. Kendisi şimdilerde yeniden borsaya dönmeye hazırlanıyor. Ulutürk ile kendisi hakkında çıkarılan dedikodulardan, piyasaya bakışına, borsa dışındaki yaşamından, hedeflerine kadar geniş bir aralıkta söyleştik.

Ulutürk tarzının oldukça agresif ve iddialı olduğuna dair yapılan eleştirileri şöyle yanıtladı:

'Aslında herşeyi ben yapmıyorum. Benim bir ekibim var. İşimde mükemmel olmak benim hedefim. Mükemmeli yakalayamayacaksam hiç olmasın. Borsa işlemleri sırasında da bu tavır yansımış olabilir. Bizim işimizde insan ilişkileri çok önemlidir. Güleryüzlü olmak müşteri ile ilgilenmek şarttır. Sonuçta bir hizmet veriyorsunuz. Finans Invest'e geldiğimde kurum yanılmıyorsam işlem hacminde yirmialtıncı sıradaydı. Ben ayrıldığımda ilk sıraya yerleşmişti. Yurt Menkul çok gerilerdeydi. Onu da birinci yaptık. Benim tarzım bu. Bugünlerde borsaya dönmeyi düşünüyorum. Şimdi işlem hacminde son sıralarda olan bir kurumun başına geçeyim yine birinci yaparım. Bundan eminim."

"Tek kuruş kredi batırmadım"
Ulutürk, insan ilişkilerinde oldukça rahat olduğunu belirterek, işini sevdiğini ve bunun başarıyı getirdiğini söylüyor. Gülçin Ulutürk kendi Yurt Menkul'den batırdığı yüklü kredi batırdığı ve çok sert bir tartışma sonrası işine son verildiğine dair ortaya atılan iddiaları şöyle yanıtladı:

'Ben tek kuruş kredi batırmadım. Bugün bile hâlâ aynı kuruma gidip geliyorum. Bir dönem çok fazla ön planda olduğum için benim hakkımda birçok iddiada bulunuldu. Çok şey söylendi. Ancak bunların birçoğunun gerçekle uzaktan yakından ilgisi yok. Bunlar beni çok rahatsız etti. Ancak yine de borsayı seviyorum.'

En eskilerden
İstanbul Üniversitesi İngiliz Edebiyatı bölümünden mezun olduktan sonra İşletme Fakültesi'nde uluslararası sermaye piyasası alanında master yapan Ulutürk bir dönem İngilizce öğretmenliği yapmış. Daha sonra 1987 yılında borsa macerası başlamış. Ulutürk sık sık ekibin oldukça önemli bir faktör olduğunu dile getirerek şöyle konuştu:

"Ben piyasanın en eskilerindenim. Benim konumumda olan fazla kimse kalmadı. Ancak yine söylüyorum. Tek başına değilim. Biz bir ekibiz. Ben şu anda borsayla direkt ilgili değilim. Ancak ekibimdeki kişiler piyasadalar. Hâlâ görüşürüz ve mutlaka buluşur, konuşuruz. Eğer başarılıysak başarı bu ekip ruhundan geliyor."

İş stresini yüzerek attığını söyleyen Ulutürk biri kız biri erkek iki çocuğu ile bu aralar oldukça fazla ilgilenme fırsatı buluyor. Ve aslında borsaya döneceği günleri iple çekiyor. Halen bazı şirketlere danışmanlık yaptığı söyleyen Ulutürk borsa ile diğer sektörler arasındaki farkı şöyle özetliyor:

'Burada bir fikir ortaya atıyorsunuz. Muhattabımız, "Yarın ya da öbür gün yaparız" gibi bir tavır ortaya koyabiliyor. Oysa borsada böyle bir imkânınız yok. Sizin işiniz saniyelerle. İşte bu dinamizim hiçbir başka sektörde yok. İnsan bunu özlüyor.'


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır