kapat

27.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Tantan'ın istisnasız kumar genelgesi
İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, tombala, fırıldak çevirme, langırt, tilt, rulet gibi oyunların umuma açık yerlerde oynanmasının kanunen yasak olduğunu belirterek, "özel günler için istisna yapılamaz" dedi

İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, tombala, fırıldak çevirme, masa topu, tilt, rulet gibi oyunların kanunen yasak olduğunu belirterek, bu oyunların umuma açık ve umuma mahsus yerlerde oynatılmamasını istedi. Tantan, 80 il valiliğine bir genelge göndererek kumara yönelik oyunlara izin verilmemesi için uyarıda bulundu. Tantan, genelgesinde kazanç kastıyla oynanan oyunların kumar olarak değerlendirildiğini, bu oyunların yasalara göre yasak olduğunu belirterek, önceden yayınlanan genelgelerde bunların belirtilmesine rağmen, özel gün ve aylarda umuma açık veya hususi yerlerde oynatılmasına izin verilmesinin istenildiğine işaret etti.

ÖZEL GÜN AYRIMI YOK
Mevzuat hükümlerinin özel günlere göre yorumlanamayacağına işaret edilen genelgede, istisnai uygulamanın sözkonusu olamayacağı kaydedildi. Genelgede, umuma açık yerlerde tombala, fırıldak çevirme, langırt, tilt, rulet ve benzeri oyun aletleri ile oynanan oyunların kanunen yasak olduğu belirtildi. Kumar kastıyla oynanan oyunlarla birlikte bu oyunlara da izin verilmemesi istenilen genelgede, bunları oynayanlar hakkında TCK'nın ilgili maddesi ve 1072 sayılı kanun gereğince, oynanan yerler hakkında da 2559 ve 1072 sayılı kanun hükümleri çerçevesinde adli işlem yapılması istenildi. Genelgede ayrıca ramazan, yılbaşı gibi özel ay ve günlerde kişi yada her hangi bir kurum için istisna yapılmamasına da dikkat çekildi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır