kapat

27.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Merve, Meclis'ten maaşını istedi
FP'li Merve Safa Kavakçı, Meclis'ten bugüne kadar biriken 10.5 milyar liralık maaşını istedi.

Fazilet Partili Merve Safa Kavakçı (Yıldırım) avukatı aracılığıyla Meclis Başkanlığı'na verdiği dilekçede, özlük haklarının iadesini ve bugüne kadar biriken 10.5 milyar liralık maaşını istedi. Kavakçı yeniden evlendikten sonra TC vatandaşı olup nüfus cüzdanı aldığını da belirtirken, yeni nüfus cüzdanının numarasının da R06. 089465 olduğunu açıkladı.

Kavakçı'nın avukatı Salim Özdemir tarafından Meclis Başkanlığı'na sunulan dilekçede özlük hakları konusunda 10 ayrı gerekçe gösterildi. Kavakçı avukatı aracılığıyla bu gerekçeleri şöyle sıraladı:

* Müvekkil Merve Safa Kavakçı (Yıldırım) 18 Nisan 1999 tarihinde yapılan genel seçimlerde FP adayı olarak İstanbul milletvekili seçilmiştir.

* 2 Mayıs 1999 tarihinde Meclis Genel Kurulu'nda yapılan yemin töreni sırasında, bazı bakanlar ile milletvekillerinin çıkardıkları olaylar nedeniyle, müvekkilin yemin etmesi ve göreve başlaması fiilen önlenmiştir.

* Meclis Genel Kurulu'nda cereyan eden olaylardan sonra, 13 Mayıs 1999 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile, müvekkilin Türk vatandaşlığının kaybettirilmesine karar verilmiştir. Kararın iptali için Danıştay'daki dava halen derdesttir.

* Yüksek Seçim Kurulu 17 Mayıs 1999 günü toplanarak, müvekkilin milletvekilliğinin düşürülmesi konusunda Anayasa'nın 84. maddesi hükmü gereği Meclis Genel Kurulu'nun yetkili ve görevli olduğuna oybirliğiyle karar vermiştir.

* Bugüne kadar Meclis Genel Kurulu'nca müvekkilin milletvekilliğinin düşürülmesine dair bir karar alınmadığına göre, müvekkilin milletvekilliği sıfatı devam etmektedir.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır