kapat

27.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Copperfield

SİHİRBAZLAR sihirbazı David Copperfield İstanbul'a gelince benim aklıma da bir fıkra geldi:

ÇUKUROVALI pamuk ağası transatlantikle dünya turuna çıkmış. Gemideki ilk gece, bir yandan restoranda yemeğini yerken bir yandan da varyete gösterilerini izlemiş. Programda Copperfield gibi dünyanın en büyük sihirbazlarından biri de varmış. Sıra sihirbazın gösterisine gelmiş. Adam pistin ortasına bir yemek masası koyup üzerini örtüyle örtmüş. "Hokus pokus" deyip örtüyü çekmiş ve masa kaybolmuş. Salonda alkış, kıyamet. Bir tek alkışlamayan, "Biz böyle dalga dübaraları çok gördük" dercesine istihza ile bıyıkaltından gülen, bizim ağa..

DURUMA çok içerleyen sihirbaz ertesi gece bizimkine inat masa sayısını ikiye çıkartmış. Örtüyü çekmiş; masalar kayıp! Yine alkış kıyamet.. Ve yine bizim ağanın suratında aynı ilgisiz ifade, aynı alaycı gülüş.

HIRSINDAN içi içini yiyen sihirbaz üçüncü gece tam dört yemek masası getirilmesini istemiş. Örtüyü çekmiş; masaların dördü de ortada yok. Salon alkıştan, "Bravo!" haykırışlarından inlemiş, ama Çukurovalı ağa yine hiç oralı değil; "Biz böyle bayat numaraları yemeyiz" dercesine sırıtıyor.

DÖRDÜNCÜ gece, artık bu hakaretlere tahammülü kalmayan sihirbaz demiş ki:

"HERKESTEN özür diliyorum ama, bu gece salondaki bütün masaları istiyorum.. Ve aynı zamanda sessizlik istiyorum; çünkü bana büyük bir konsantrasyon lazım; bu kez masaların hepsini kaybedeceğim!"

SALONDA ne kadar masa varsa ortaya getirilmiş. Sihirbaz bunların üzerine yüzlerce masa örtüsünü biraraya getirterek diktirdiği dev örtüyü örtmüş, "Hokus pokus!" diye kükreyip örtüyü çekmiş ki.. Boooom!.. Büyük bir infilak ve transatlantik bir anda sulara gömülmüş..

BİZİM ağa yakaladığı bir tahta parçasına okyanusun sularında sürüklenirken, yanından bir başka kalasa tutunmuş olarak geçen sihirbaz demiş ki:

"BEHEY gafil!. Nasıl, şimdi inandın mı gücüme?"

BİZİM ağa yalvarırcasına yanıt vermiş:

"İNANMAZ mıyım gıdısını aldığım; Allahına kadar inandım. Kurbanın olayım çıkar gemiyi!"

BİZ de hazır ayağımıza kadar gelmişken sihirbazların en kralı ve en yakışıklısı David Copperfield'e rica etsek; bir "hokus pokus" çekip şu deprem kabusunu ortadan kaldırıverse..


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır