kapat

27.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sevgilisi için kendini feda etti
Nihat Akgün, kurşun yağmuru başlayınca sevgilisini hemen çelik masanın altına itti. Bu sırada 11 kurşunla vurularak öldü

Nihat Akgün, olay gecesi kendine ait Mayna Restoran'da sevgilisi Handan Ayıral ile yemek yiyordu. Bu sırada 2 tetikçi, masalarından kalkarak Aygün'ün masasına yöneldi. Kurşun yağmuru başlayınca, Akgün hemen sevgilisini Handan Ayıral'ı kurşun geçirmeyen masanın altına itti. Ama kendisi açıkta kaldı ve sevgilisinin hayatını kurtarmak uğruna kendini feda etti.

Tetikçiler Akgün'e 10 metre mesafeden ve sol tarafta bulunan masadan ateş ettiler. Akgün masanın altına girseydi ölmeyecekti. Handan Ayıral bu yüzden hafif sıyrıkla kurtuldu.

ARKADAŞI HOSTES
Akgün'ün yanında bulunan Handan Ayıral isimli kız arkadaşının bir havayolu şirketinde hostes olarak çalıştığı bildirildi. Hastane yetkilileri, polisleri gören Ayıral'ın tedavisi yapıldıktan sonra ücrete itiraz edip, ödemediğini ve apar topar kaçtığını söyledi.

SON SÖZLERİ
Akgün Mayna Restaurant yetkilileri, Nihat Akgün'ün kız arkadaşı ile "kapuska" yemek için geldiği lokantanın giriş kısmının sağ pencere kenarında bulunan tek yuvarlak masaya oturduğunu, bir süre sohbet ettikten sonra uğradığı silahlı saldırı sonunda uzun süre masaya dayalı kaldığı ve yardımına personelinin yetiştiği belirttiler. Akgün'ü yere düşerken yakalayan, isminin açıklanmasını istemeyen restaurant personeli, "Dudaklarından son olarak 'Şerefsizler, bana da kıydılar' sözleri çıktı" diye konuştu.

11 KURŞUN YARASI
International Hospital'ın başhekimi Melih Bulut ise yaptığı açıklamada Akgün'ün önceki gece saat 21.00 sıra larında yaralı olarak geldiğini belirterek şunları söyledi: "Akgün bize geldiğinde hemen tedaviye alınmasına rağmen kurtarılamadı. Göğsünden 5, karnınından 4, sağ ve sol bacağından ise birer olmak üzere toplam 11 kurşun yarası almıştı. Saat 21.35 'te yaşamını yitirdi. Beraberinde gelen Handan Ayıral'ın da sağ ayağının üstünden giren kurşun tabanından çıkmış. Tedavisi yapıldıktan sonra gece hastanemizden ayrıldı."

Sabıkası kabarık
Nihat Akgün'ün; 1991-1999 tarihi arasında tabanca teşhiri, 1918 sayılı kanuna muhalefet (kaçakçılık), yurtdışına uyuşturucu kaçırmak, silahla adam yaralamak, yaralamaya azmettirmek suçlarından sabıkası var.

Akgün Otelleri'nin sahibi Nihat Akgün yaşamı boyunca birçok kez gözaltına alınıp tutuklandı.Akgün, 1998'de Ömer Lütfü Topal'ın uyuşturucu kuryesi olduğu gerekçesiyle soruşturma geçirdi. Soruşturma sonunda, delil yetersizliğinden takipsizlik kararı aldı.

İdamı isteniyordu
Akgün, 13 Temmuz 1999'da iş ortağı Güray Aydın'ın silahla yaralanması olayıyla ilgili tutuklandı. Aydın'ı Muğla'daki Amiga Park Kulüp'ün hisseleri konusunda anlaşmazlığa düştükleri için kurşunlattığı iddiasıyla idam istemiyle yargılanan Akgün, 15 Eylül'de Metris'ten tahliye oldu.

Ünlülerin dostu
Oğlu için Çırağan'da muhteşem bir sünnet düğünü düzenleyen Akgün, sanatçılardan politikacılara kadar birçok ünlüyü ağırlamıştı.

Akgün'ün yeni tanındığı dönemde, polislerle birlikte, elinde sopayla Beyazıt Meydanı'nda gösteri yapan sol görüşlü öğrencileri kovalaması da tepki çekmişti.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır