kapat

27.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ecevit: Rantiyeye hakça bir vergi getirdik
Başbakan Ecevit faiz vergisinin, rantiye kesimine hakça bir vergi uygulaması olduğunu söyledi

BaŞbakan Bülent Ecevit deprem vergisine eklenen kamu kağıtlarının vergilendirilmesine ilişkin düzenlemeler konusunda yaptığı açıklamada "Rantiye kesimine hakça bir vergi uygulanmış olacaktır."dedi. Ecevit, Başbakanlık'ta konu ile ilgili gazetecilerin sorusuna karşılık "Zaten kamuoyunun böyle bir beklentisi vardı. Sosyal adalet adına önemli bir adım atılmış oldu" dedi.

Maliye Bakanı Sümer Oral getirilen vergiyle dar ve orta gelirli kesimin korunduğunu söyledi.

MALİYE'NİN AÇIKLAMASI
Maliye Bakanlığı, ek vergi ile ilgili yeni düzenlemelere, depremlerin ortaya çıkardığı zararları telafi ederken diğer yandan istikrar programı ve enflasyonu aşağı çekme hedefine yönelik olarak gidildiği bildirdi.

Ek vergilere sanayi kesiminden ise farklı tepkiler geliyor. Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Bülent Atuk, Türkiye'de verginin ekonomik enstrüman olma özelliğini kaybettiğini savunarak, "Ek vergi de, derin devlet kuyusuna atılacak bir taş olacaktır"dedi. Bülent Atuk, düzenlediği basın toplantısında, depremin yol açtığı ekonomik kayıpları gidermek amacıyla ek vergiler alınması konusundaki görüşlerini açıkladı. Kamu harcamalarını hiçbir şekilde disipline edemeyen devletin, hep daha fazla vergi gelirine ihtayaç duyduğunu ifade eden Atuk, kamu açığının milli gelire oranının yüzde 14 seviyesine çıktığına işaret ederek, ''Dünyada görülmemiş oranda yüksek kamu finansman açığı yaratan Ankara, bu lüksünü terketmeden, Türkiye'nin istikrarı bulması mümkün değildir'' diye konuştu.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün ise ek vergileri savunarak, "Hükümetin çıkaracağı ek vergiler canımızı yaksa da çaresi yok, ödeyeceğiz" dedi. Aygün, ATO'da düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ek vergilerin yanlış olduğunu, izlenen yolun yol olmadığını söyledi. Sıkıntılı dönemlerinde ek vergi ödemeye mecbur bırakıldıklarını vurgulayan Aygün, şöyle konuştu:

"Ek vergiden başka yollar vardı, denenmedi. Hiç olmazsa bundan sonra kamunun tasarruf ilkesine riayet ederek, devletin kadastrolu kamu arazileri gibi elindeki atıl kaynakları değerlendirmesi lazım."

Ek vergi açıklamaları
* Başbakan Ecevit: Rantiye kesime hakça bir vergi uygulandı

*Maliye Bakanı Oral: Getirilen vergiyle dar ve orta gelirli kesim korunmuştur.

*Maliye Bakanlığı: Vergiler deprem zararının yanında enflasyonla mücadele için de çıkarıldı

*TGSD Başkanı Atuk: Ek vergi derin devletin kuyusuna atılacak bir taş olacaktır

*ATO Başkanı Aygün: Ek vergilerle canımız çok yandı ama ödeyeceğiz.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır