kapat

27.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Her yeri dökülüyor
Son olarak bronşit teşhisi konulan Rus lider Yeltsin'in vücudunda sağlam yer kalmadı. Hastaneler, hasta yatağından kalkıp devlet işlerine bakamayan Rus liderin ikinci adresi oldu.

Rusya Devlet Başkanı Boris Yeltsin, bir türlü yataktan kalkamıyor. Önceki gün yeniden hastalanan Yeltsin, bu kez bronşite yakalandı. Oldukça halsiz kaldığı belirtilen Rus lider, Moskova Merkez Kliniği'ne kaldırılarak kontrol altına alındı. Doktorları, Yeltsin'in iyileşmesinin en az iki hafta süreceğini açıkladı. Aniden ortaya çıkan hastalıklarıyla gündeme gelen Yeltsin'in, aslında oldukça "çürük" bir sağlığı var. Hastalık listesi oldukça kabarık olan 68 yaşındaki Rus liderin hastane günleri, 1949 yılında başladı.

İSTANBUL'DA MI ÜŞÜTTÜ?
Yeltsin'in ilk hastalıkları, yoğun spor ve politika hayatı yüzünden aşırı yorgunluk şikayetleriyle başladı. Sonraları bu yorgunluk şikayetlerine bir de kalp ağrıları eklendi. Rus yetkililer, Yelstin her hastalandığında, sorunun "soğuk algınlığı" olduğunu söyedi.

Ancak geçirdiği ameliyatlar, basın toplantılarında bile yaptığı unutkanlıkları ve uzun hastane günleri, sorunun o kadar da basit olmadığının göstergesiydi. Sürekli olarak hastalanan Yeltsin, birçok kez ülke lideriyle toplantılarını da iptal etmek zorunda kaldı. 18-19 Kasım'da İstanbul'da düzenlenen AGİT Zirvesi'nden önce 2 hafta hastanede yatan Yeltsin, "meydanı Clinton'a bırakmamak için" hasta hasta İstanbul'a geldi ve zirveye katıldı. İstanbul'dan apar topar ayrılarak Moskova'ya dönen Rus lider, ülkesine döner dönmez yeniden hastalandı.

Başağrıları çekiyor.

1998'de unutkanlık başladı

1994'te burun ameliyatı oldu.

Kronik solunum yolları rahatsızlığı

Şiddetli bronşit

Zatürre oldu

Yüksek tansiyon.

İspanya'da omurilik ameliyatı oldu.

Kan dolaşımı problemleri

1996'da kalp krizi geçirdi.

5'li by-pass ameliyatı geçirdi.

Bu yıl ülser teşhisi kondu, 3 hafta hastanede yattı.

Yürüyüş zorluğu çekiyor ve kronik yorgunluk var.

ÇEÇENLER'E VAKUM BOMBASI
Rus askeri güçleri, sığınaklardaki insanların bile akciğerlerini çökerten bomba kullanacak

ÇEÇENİSTAN'I yaklaşık bir buçuk aydır bombalayan Rus hava kuvvetleri, son darbeyi vurmaya hazırlanıyor. Ancak Ruslar'ın kullanmaya hazırlandığı bomba Çeçen teröristlerin yanında sivil halkı da öldürecek derecede tehlikeli. Vakum bombası da denilen bu bombalar, yeraltındaki insanları bile yüksek basıncın etkisiyle öldürüyor. Aynen bir elektrikli süpürge gibi atıldığında havadaki tüm oksijeni çekip basınç yaratıyor. Patlamadan doğan basınç, insanların solunum sistemlerini çökertip akciğerlere nefes gitmesini engelleyerek büyük bir acı içinde can vermelerine yol açıyor. Bombalardan sığınaklara kaçan insanları bile canlı bırakmayan vakum bombaları "hava bombası" olarak da biliniyor. Rus Genelkurmay Başkan Yardımcısı Valery Manilov, Grozni ve çevresinde yoğunlaşan askeri harekatın yeni bir safhaya geldiğini açıkladı. Bu yıl sonuna kadar Çeçenistan'da hakimiyeti sağlayacağını belirten Rus yetkililer, Kara Köpekbalığı denilen helikopterleri de gönderecek.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır