kapat

27.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Oyuncaklar da sanal dünyada!
Yeni çağla birlikte, bilgisayarlar çocuk oyunlarının yerini alıyor. Sanal dünyanın tadına varan küçükler artık sokağa çıkıp arkadaşlarıyla veya evde oyuncaklarıyla oynamak yerine ekran başında oyunu tercih ediyorlar.

Şelale ÖZTÜRK

Artık çocuklar mahalle aralarında futbol maçları yapmıyorlar. Oyuncak arabalar, robotlar, uçaklar ve bebeklerle de oynamıyorlar. Evcilik ve doktorculuk gibi oyunlar da tarihe karıştı... Milenyum çocuklarının yeni tutkusu olan bilgisayarın sanal dünyasında buz hokeyi, futbol ve basket maçları yapıp, araba yarışlarında rekordan rekora koşuyor, FBI ajanlarını kıskandıran operasyonlarla suçluları yakalayıp adalete teslim ediyorlar. Her biri birer internet kurdu olan çocuklar, sanal ortamda chat yapıp satranç oynuyorlar.

Gelişen teknolojiye uyum sağlayan çocukların gözde oyunları arasında Fifa 2000, NBA Live ve Need For Speed yer alıyor. Dilediğiniz ülkenin milli takımını seçerek kıran kırana futbol maçları yapabildiğiniz Fifa 2000, iki kişi de oynanabiliyor. NBA Live ise bir basket oyunu. Araba yarışı meraklılarının gözdesi de birbirinden güzel spor arabaların yarıştığı Need For Speed. Daha fazla hıza ihtiyaç duyan büyükler de bu oyunun tutkunları arasında bulunuyor.

BARBİ'NİN DE SANALI VAR
Kız çocukları da bilgisayar oyunu tufanından nasibini alıyorlar. Barbi bebeklere bir servet yatıran aileler, çareyi çocuklarına birer Barbi CD'si almakta bulmuşlar. Ekrandaki sanal bebeği diledikleri kıyafetlerle giydiren küçük kızlar bilgisayarın sanal dünyasında bebeklerini partiden defileye, havuzdan çarşıya istedikleri yere götürerek oyun oynama imkanına sahipler. Haşarı kız çocuklarının tercihi ise kadın dövüşçü Lara Croft. Tomb Raider adlı oyunun starı olan Lara Croft, Gucci imzalı bikinisi ve Uzi marka silahıyla kız çocuklarının yeni kahramanı.

Ailelerin bu konudaki tek şikayetleri ekran başından ayrılmayan küçüklerin göz sağlıklarının bozulması. Yine de çocuklarının ses seda çıkarmadan bilgisayarlarının başında uslu uslu oturarak oyun oynamaları onlara rahat bir nefes aldırıyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır