kapat

21.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
SEDA KAYA GÜLER(sguler@sabah.com.tr )

Güzellik geçicidir aptallık baki kalır

"Seks, kadınlara erkekler karşısında bir güç sağlamaz. O halde niye bu kadar çok kadın, seks böyle bir güç sağlarmış gibi davranıyor?

Sanıyoruz ki bir erkeğe yatakta her istediğini verebilirsek, başka her şey de yoluna girecek. Bana kalırsa bu yalanı erkekler uydurmuş, ne de olsa onların amaçlarına gayet güzel hizmet eden bir yalan, bizim amaçlarımıza ise hiç mi hiç uymuyor. Unutmayın hanımlar, bedeniniz, mabedinizdir sizin. Sadece size aittir. Birini içeri alacaksanız, buna değecek bir neden olmalıdır ortada -cumartesi gecesi dışarıda yemek yiyebilmek veya kavgayı önlemekten farklı bir neden."

Bu sözler Amerikalı bir kadın yargıca ait. Judy Sheindlin, ülkesinin en popüler yargıçlarından. New York aile mahkemesinin sert ama adil başkanı olarak ün yapmış. Aynı zamanda televizyonda yayınlanan bir reality-show olan "Yargıç Judy" adlı duruşma programını hazırlıyor.

Beş çocuğu, dört torunu bulunan yargıcın, aile mahkemeleri sistemini acımasız bir şekilde eleştirdiği "Bacağıma İşeyip Sonra Yağmur Yağıyor Deme" adlı bir kitabı da var.

Yukarıda yaptığım alıntıları ise "Sabah Kitapları" tarafından yayınlanan "Güzellik Geçicidir Aptallık Baki Kalır" adlı diğer kitabından aldım. Sabah Kitapları Yayın Yönetmeni Serpil Demirtaş'ın seçtiği ve Özden Arıkan'ın Türkçe'ye çevirdiği kitabı, her kadının okumasını öneririm. Çok kalın değil, akıcı ve sade bir dili var.

Biz kadınları eleştiriyor Judy Sheindlin. Eleştirirken önerilerde de bulunuyor. "Evlilik, çocuk yetiştirme ya da kadınların karşı karşıya bulunduğu bütün meseleler üzerinde bir uzman olma iddiasında değilim. Ancak bir aile mahkemesinde yargıç olarak görev yaptığım yıllar boyunca bütün yaş gruplarından ve her türlü hayat koşullarından gelen binlerce kadınla uğraştım. sanırım kadınların niye aptalca seçimler yaptığı konusunda bir tür uzman sayılırım."

Judy'nin öğütleri her kadının işine yarayacak türden. En önemli öğüdü, insanın kendine değer vermesi. İnsana "Ben yapabilirim" dedirten özgüvene sahip olması. Son sözü de "Sakın Yılmayın".

Okumaya başlayın bence...

Yazarlar sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır