kapat

21.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bond giderek yumuşuyor
Sean Connery maçoydu. Roger Moore, sert erkekti. Son James Bond Pierce Brosnan duygusal. Bundan sonraki ise yumuşak karakterli bir 007 olacak.

James Bond serisi filmler, 1960'lı ve 70'li yıllarda Sean Connery ve Roger Moore ile zirve noktasına çıktı. Timothy Dalton döneminde ise bir çöküntü yaşadı. Ancak Bond rolünü Pierce Brosnan'ın üstlenmesinin ardından Bond efsanesi tekrar yükselişe geçti. James Bond yeni milenyuma hazırlanan dünyamızın değişimine de ayak uydurdu. Artık 007 kod adlı süper ajanı daha şefkatli ve daha nazik biri olarak izleyeceğiz.

DEĞİŞİM SÜRECEK
19'uncu James Bond filmi "Dünya Yetmiyor"un yönetmeni Micheal Apted, yıllar içinde James Bond'un karakterinde oluşan değişimleri şu sözlerle yorumluyor: 'Bence Pierce Brosnan bu role çok farklı kişilik özellikleri getirdi. Bunların başında daha duygusal, daha hümanist olması gerekiyor. Sinemanın ilk Bond'u olan Sean Connery'nin özelliği maço olmasıydı. Sonraları Bond rolünü devralan Roger Moore'un uçan ve çabuk parlayan bir kişilik getirdiğini gördük. Pierce Brosnan ise oldukça karizmatik bir gizli ajan tipi ortaya çıkardı ki, bence böyle olması daha uygun. Bundan sonraki Bond daha yumuşak karakterli olacak.

DÜNYA YETMİYOR
2000 yılının başlarında son James Bond Pierce Brosnan'ı Türkiye'de "Dünya Yetmiyor" isimli filmde izleme imkanı bulacağız. Önemli bölümü Türkiye'de çekilen filmin kısa özeti şöyle. İspanya'nın Bilbao kentinde bir müzede başlayan heyecanlı serüven, Londra'da Thames Nehri'nde bir bot yarışıyla hız kazanırken, İskoçya'nın yaylalarında doruğa varıyor. Kafkas Dağları'nda tepesine düşen çığın altından sağ çıkmayı başaran Bond, Türkiye'deki petrol boru hattındaki nükleer patlamayı da engellemeye çalışıyor. Filmin yönetmeni Micheal Apted Kızkulesi'ndeki çekimlere ayrı bir özen gösterdiğini söylüyor.

Bülent GÜNAL/ HABER MERKEZİ


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır