kapat

21.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Çankaya'daki yolsuzluk kesinleşti
ÇANKAYA Köşkü'nde yaşanan trilyonluk skandalla ilgili olarak İdari Mali İşler Müdürü Gülizar Baysal ve iki yardımcısı hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı. DDK (Devlet Denetleme Kurulu) Başkanı Fahri Öztürk tarafından Başbakanlık Teftiş Kurulu ve Maliye Bakanlığı'ndan istenen iki müfettiş incelemelerini bitirdi. Müfettişler raporlarında Köşk'teki yolsuzluğu doğrularken, daha önce açığa alınan Gülizar Baysal ve iki yardımcısının işine son verildi. Sayıştay denetçisi de ilk inceleme sonucunda 50 milyar liralık yolsuzluk tespit etti ve suç duyurusunda bulunmak üzere hazırlık başlattı. Fatih ATİK

AB Başkanı'na Baba'dan madalya
CUMHURBAŞKANI Süleyman Demirel, resmi bir ziyaret için ülkemizde bulunan Finlandiya Cumhurbaşkanı ve Avrupa Birliği AB Dönem Başkanı Martti Ahtissari'ye Türkiye Cumhuriyeti'nin en yüksek nişanı olan Devlet Şeref Madalyası verdi. Konuk Cumhurbaşkanı Ahtissari de Demirel'e ülkesinin en yüksek nişanı olan "Beyaz Gül" nişanını takdim etti.

Yeni bir çıban başı: PŞK
TERÖR örgütü PKK geri çekilme ve eylemlere son verme kararından sonra el altından gizlice, kısaca PŞK denilen Partiya Şoreşa Kürdistan (Devrimci Kürdistan Partisi) adlı yeni bir örgüt kurdu. Örgütün merkez komitesinin 7 kişiden oluştuğu ve şimdiye kadar İstanbul, Ankara ve Diyarbakır'da toplantılar yaptığı belirlendi. PKK'nın tasfiye olması halinde PŞK'nın devreye sokulacağı ifade edildi. Örgütün HADEP ve sendikalara sızma çabası içinde olduğu tespit edildi. Örgütün çoğunluğunun memur ve öğretmenlerden oluştuğu kaydedildi. PŞK'nın temellerinin 1992 yılında Zeli Kampı'nda atıldığı, Öcalan'ın Türkiye'ye getirilmesinden sonra faaliyetlerine hız verdiği vurgulandı. PŞK'ya, Öcalan yakalandıktan sonra PKK'nın izlediği politikaları beğenmeyenlerin de yeni bir oluşum olarak destek verdikleri bildirildi.

Mahmut BULUT

Depremde ölü sayısı 705
MERKEZ üssü Düzce olan 7.2 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 705'e çıktı. Yaralananların sayısının ise 5 bin 108 olduğu açıklandı. Bu arada depremin artçı sarsıntıları devam ediyor. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden verilen bilgiye göre, dün 08.37 ile 16.39 saatleri arasında 7 artçı şok kaydedildi.

Kızılay'da kongre günü
KIZILAY Derneği'nin, iki hafta önce yapılması gereken ancak ertelenen olağanüstü kongresi bugün yapılacak. Kızılay'ın eski genel başkanları Kemal Demir ve Yüksel Bozer'in aday olmayacağı, Başkent Üniversitesi Rektörü Mehmet Haberal'a adaylık teklifinde bulunulduğu öğrenildi. Ancak Haberal'ın henüz karar vermediği öğrenildi. Kızılay'ın 324 delegesi bugün 30 kişilik Genel Merkez Kurulu üyeleri ile 5 kişilik Denetçiler Kurulu üyelerini belirleyecek.

Diyanet Vakfı savcılıkta
TÜRK Hava Kurumu, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Fedarasyonu'ndan sonra Diyanet Vakfı'na da "kayyum" atanması gündeme geldi. Başbakanlık yöneticileri savcılığa verilen Diyanet Vakfı'na kayyum atanması ile ilgili hazırlık başlattı. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün bağlı bulunduğu Devlet Bakanı Yüksel Yalova, Vakıflar Genel Müdürlüğü müfettişlerinin raporlarına dayanarak Diyanet Vakfı yöneticileri hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Nevin BİLGİN

Tayyip Erdoğan'a "Gül" darbesi
İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın FP'de en güvendiği isimlerden olan Kayseri Milletvekili Abdullah Gül, bugün toplanacak Kayseri İl Kongresi'ne Erdoğan'ı davet etmedi.

ÖSYM sınav zengini
ÖĞRENCİ Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) geçen yıl sınavlardan 53 trilyon lira kazandı. Bu paraları DMS, 2000 ÖSS Klavuzu, 2000 ÖSS sınav ücreti, 1999 ÖSS Klavuz ve tercih formu ücreti, 1999 kurum sınavlarından elde ediyor.

Kepekli ekmek
FİBER bakımından zengin olan kepekli ekmeğin, özellikle bağırsak kanseri riskini düşürdüğü açıklandı. Uzmanlara göre kepekli ekmeği vücut, bağırsakların alt kısmında hazma alıyor ve özellikle kanser tümörlerinin geliştiği yer olan bu bölgede hazım yapılması bağırsaktaki kimyasal maddelerin değişmesine neden oluyor. Doktorlar kepekli ekmeğin hazmı sırasında ortaya çıkan butyrate maddesinin de bu bölgedeki hücrelerin zarar görmesini önlediğine dikkat çekiyorlar.

Solunum ritmi
CALİFORNİA Üniversitesi uzmanları beynin bir bölümünün insanlarda solunum ritimlerini düzenlediğini tesbit etti. Tam olarak hangi hücreler olduğu bilinmemekle birlikte beyindeki sinir hücrelerinin bu işte rol oynadığı kesin. Uzmanlar hayvanlar üzerinde yaptıkları denemelerde beyinde bulunan proteinin enjekte edildiği zaman solunum ritmini arttırdığını, eroin benzeri bir madde enjekte edildiği zaman ritmin düştüğünü belirledi. Uzmanlar gece solunum rahatsızlığı çekenlerin sorunlarının çözülebileceğini belirtti.

Internetle zayıflama
INTERNET artık kilo vermek isteyen kişilerinde yardımına koşuyor. Internetteki bir web sayfasında hazırlanan Amerikalı tıp uzmanlarının geleneksel kilinik türü bir zayıflama programı 91 şişman üzerinde uygulandı. Zayıflamak isteyen kişiler hergün karşılaştıkları zorlukları, yedikleri yemekleri, yaptıkları egzersizleri ve aldıkları sonuçları birer e-mail ile web sayfasına gönderiyor. Diet uzmanları da herkesle teker teker ilgileniyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır