kapat

21.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Başkan Bill, neden elyaf yorgan istedi
Clinton'ın kaz tüyüne ve kokulu çiçeklere karşı alerjisi olduğu Ankara Hilton Oteli'nde ortaya çıktı. Başkan, kaz tüyü yorgan yerine, elyaf yorgan istedi.

Cinton'ın kaz tüyüne ve kokulu çiçeklere karşı alerjisi olduğu Ankara'da ortaya çıktı. Hilton Oteli'nde iki gün kalan Başkan Clinton, ona alerji yapan kaz tüyü yorgan yerine, elyaf yorgan istedi. Otel müdürleri Beğendik Mağazası'ndan istenilen yorganı aldılar ve odasına kokusuz güller koydular. Üç odalı ve her yanı aynalarla kaplı Kral Dairesi'ne "Clinton"lar bir de taşınabilir boy aynası istediler. Dışişleri Bakanı Albright da odasına ekmek kızartma makinesi istedi. İşte otel görevlilerinin anlattıkları:

- Willy Blattner (Gn. Müd.): Bu büyüklük ve önemde güvenlik önlemleriyle daha önce karşılaşmadık. Başkan için ön kapıyı değil, sebze, meyve ve etlerin girdiği, çöpün çıktığı arka kapıyı kullanmak istediler.

- Meltem Şenel (Kat Hizmetleri Müdürü): Başkan'ın katında, kendi görevlileri vardı ama odaların ilk hazırlığını ve günlük bakımını biz yaptık. Temizliği için odaya güvenlik birimlerinin eşliğinde girildi. Yiyecek, içecek servisini biz mutfakta hazırladık, 15'inci kata kadar çıkardık. Servisi, kendileri yaptılar.

- M. Şenel: Başkan'ın odasına taşınabilir bir boy aynası istendi. Sanırım Başkan'ın kaz tüyüne karşı alerjisi vardı. Bizden elyaf yorgan istediler. Onun dışında yine alerjisi olduğu için polensiz ve kokusuz çiçek talepleri oldu. Kokusuz gül tercih edildi. Dizaynı bize bırakıldı. Salona kırmızı, banyoya beyaz gül koyduk. Kirli çamaşırlarını çamaşırhaneye vermediler.

- A. Alptekin: "Clinton"lar gelmeden önce, birkaç müdür arkadaş alışverişe çıktık. Başkan'a elyaf yorganı Beğendik Mağazası'ndan aldık. Albright da odasına ekmek kızartma makinesi istemişti. Otelimizdeki makine oda tipi değildi. Onu da aldık. Paşabahçe'den meyveleri koymak için güzel cam kaseler, şaraplar için cam kovalar, daha şık yeni küllükler, küçük tatlılar, çikolatalar koymak için cam minik tabaklar aldık.

- A. Özöğretmen: Kendilerine ait bir komünikasyon merkezi kurdular. Yüzlerce hat, ekipman, uydu bağlantıları ve bunların eneji beslemeleri geldi. 30 kişilik bir teknik ekipti. Washington'a gelen bütün konuşmalar buraya yönlendirildi.

- A. Alptekin: Bütün odaların, özellikle Kral Dairesi'nin ikramlarıyla ben ilgilendim. Büyük cam kaseler içinde meyveler koyduk. Bayan Clinton için meyveler soyulmuş istendi. Beyaz Sarafin ve kırmızı Kalecik şarabı koyduk. Bir çay standı yaptık. Bir Amerikalı bayan görevli, fincan, tabak, çay çeşitleri gibi konularda bizi yönlendirdi.

- F. Eratıcı: Otel personeli için, Türk polisinin yardımıyla güvenlik soruşturması yapıldı. Bütün personelin nüfus cüzdanı örnekleri alındı. Aileleri incelendi. Heyetin bulunduğu katlara çıkacak tüm otel görevlilerinin isimleri önceden istendi.

- A. Özöğretmen: Otelin depreme dayanıklılık raporunu istediler tabii. Daha inşaat noktasından itibaren bütün bilgileri alınca rahatladılar.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır